MENI

Odzvonilo karijesu i popravljanju zuba!

Uskoro više neće biti potrebe da se popravljaju zubi, jer nova hemikalija ubija sve bakterije koje uzrokuju karijes za samo 60 sekundi, objavili su naučnici jednog univerziteta u Čileu.



U saradnji sa kolegama sa Univerziteta „Oksford", čileanski naučnici napravili su posebnu supstancu koju su nazvali "Keep 32" prema broju zuba koje odrastao čovek ima, a tvrde kako bi ona u pastama, tečnosti za ispiranje usta i žvakaćim gumama učinila zube otpornim na karijes.

Ova supstanca uništava mutirane streptokoke, bakterije koje pretvaraju šećer u usnoj šupljini u mlečnu kiselinu, a koja potom uništava zubnu gleđ, piše Dejli mejl.
Zubar.jpg

„Proizvod smo testirali sedam godina, dokazali da je delotvoran i bezopasan i verujemo da će se naći na tržištu kroz 14 do 18 meseci", navodi se u studiji.

Nova hemijska kombinacija bi čak mogla da se dodaje određenim namirnicama, kako bi se sprečilo oštećenje zuba za vreme obroka.

4 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  3. Cim se to naziva hemikalija mozemo zakljuciti da ako ubija bakterije u usnij supljini ipak steti organizmu!Izaziva rak!Svaka izmisljena hemikalija je rak za coveka !!

    ОдговориИзбриши
  4. samo izmišljaju novu kontrolu nad populacijom

    ОдговориИзбриши