MENI

Do 2063. godine svi ćemo biti mrtvi?

Magazin Popular Mechanics je objavio predviđanja na kojima su radili brojni stručni novinari, naučnici, pronalazači, astronauti, profesori... Neka od najzanimljivijih predviđanja su...

Do 2022

Mostovi će se sami popravljati
Victor Li, inžinjer, izumeo je novu smesu koja se sastoji od mikrovlakana, a omogućuje savijanje materijala bez pucanja. Frakture na građevinama od te smese popravljaju same sebe nakon par dana..

Automobili će biti u potpunosti umreženi
Komuniciraće sa saobraćajnim znacima, sa drugim vozilima kako bi se izbegle nesreće, pronalaziće najbližu benzinsku pumpu sa najjeftinijim gorivom.

Lozinke će postati nepotrebne
IBM kaže da nas nestajanje lozinki čeka već u sledećih pet godina. Apple i Google imaju softver za prepoznavanje lica na mobilnim telefonima a drugi se bave skeniranjem zenica, prepoznavanjem glasa pa čak i otkucajima srca.

Odeća će se sama čistiti
Kineski inžinjeri razvili su premaz od titanijum dioksida, koji pomaže pamuku da se reši mrlja i ujedno eliminiše zle bakterije koje proizvode neprijatne mirise.

2023—2062

Domovi će biti umreženi
Da, da, „spojenost“ neće biti samo karakteristika automobila, već i naših domova: frižideri će sami slagati listu stvari, tapete će detektovati uljeze i zvati pomoć ukoliko padnete, termostat će naučiti šta nam najviše odgovara.

Preglede ćemo obavljati preko mobilnog
Naučnici već neko vreme naporno rade na usavršavanju aplikacija koje mogu da izmere naše otkucaje srca, disanje, sprovesti testiranja krvi i sline, čak i evaluirati kašalj.

2063—2122

Svi ćemo biti mrtvi
Voditelji Myth Bustersa, Jamie Hyneman, kratko i jasno su bacili svoju "optimističnu" prognozu za ovo razdoblje. Generacije koje dolaze iza nas vrlo se verovatno neće složiti, ali kraj ljudske rase očekuje se 80-tih ili 90-tih godina ovog veka.
Izvor: smedia.rs

Нема коментара:

Постави коментар