MENI

FARMA: RRA reagovao zbog izjave Ere Ojdanića da je bio u vezi sa petnaestogodišnjakinjom

Zbog izjave Ere Ojdanića da je bio u vezi sa petnaestogodišnjakinjom, reagovao Savet RRA. Snimak će biti dostavljen i nadležnom tužilaštvu.

Nije prošlo ni punih 48 sati otkad su se VIP seljaci uselili na imanje u Lisoviću, a već je izbila prva frka zbog sadržaja šoua. Era Ojdanić (65) rekao je u rijalitiju Farma da je svojevremeno bio u vezi sa maloletnicom.

"Zabavljali smo se 2001. godine, ona je 1986. godište, tada je završavala osmi razred", rekao je pevač, kojeg su ostali učesnici dočekali zabezeknutim pogledima.

Ojdanić je svoje prisećanje dovršio izjavom da je šest godina bio u vezi sa tom devojkom, uprkos činjenici da je sve vreme bio oženjen suprugom Ljupkom, koja je preminula 2009. godine. Izjava nije emitovana u živom prenosu, već u montiranom "standardnom" pregledu dana.

Savet Republičke radio-difuzne agencije održao je vanrednu telefonsku sednicu zbog sporne izjave, a u ponedeljak će biti održana sednica na kojoj će se predstavnici Pinka izjasniti o ovom slučaju.

"Savet RRA razmatrao je danas na vanrednoj sednici izveštaj Službe za nadzor i analizu programa emitera, i zatražio izjašnjenje od emitera TV Pink u vezi sa rijaliti sadržajem 'Farma - pregled' emitovanim dana 20. marta 2013. godine, a nadležnom tužilaštvu dostaviće transkript i sporni video materijal sa zahtevom da tužilaštvo preispita da li postoje elementi krivičnog dela", navodi se na sajtu RRA.

Predstavnici Pinka objasnili su za MONDO da Ojdanić nije pojasnio prirodu svog odnosa sa maloletnicom, kao i da postoji pitanje da li je priča tačna.

"Smatramo da su reakcije na izjave gospodina Ojdanića opravdane, ali u isto vreme i preterane. On nije izjavio da je imao seksualne odnose sa maloletnicom, vec je ispričao da je navodno bio u nekoj vrsti platonskog odnosa. U suprotnom takvu izjavu ne bismo objavili. Naravno, postavlja se i pitanje da li je u pitanju realna priča, pošto je poznato da je Ojdanić sklon davanjima sličnih izmišljenih izjava kako bi privukao pažnju na sebe", navodi se u saopštenju dostavljenom našoj redakciji.

Na Pinku dodaju da se pomno kontrolišu živi prenosi i uključenja sa "kašnjenjem" od pet minuta, kako nepoželjne izjave, psovke ili uvrede ne bi bile u etru.

Podsećamo, prema važećem Zakonu kod nas, devojčice od 14 do 16 godina tretiraju se kao mlađa maloletna lica, i seksualni odnos sa njima, osim u slučajevima osoba istog ili približnog uzrasta, kažnjiv je bez obzira na to da li se dogodio uz pristanak maloletnice. Trenutno ovakvi slučajevi zastarevaju za šest godina, ali će krajem meseca Skupština raspravljati o izmenama Zakona, po kojima seksualni delikti nad maloletnicama ne bi imali "rok trajanja".

Nezavisno udruženje novinara Srbije oglasilo se povodom ove šokantne izjave.

"NUNS zahteva od RRA jasan odgovor da li komercijalni emiteri podležu bilo kakvim obavezama u pogledu programskih sadržaja ili je dozvoljeno i najgrublje kršenje osnovnih etičkih i profesionalnih normi. NUNS smatra da komercijalni emiteri raspolažu nacionalnim frekvencijama kao opštim dobrom i da u skladu sa tim imaju obavezu da poštuju elementarne zakonske regule i moralne uzuse civilizovanog društva", navodi se u saopštenju.

Farma, kao i drugi programi Televizije Pink, često se oglušavaju o propise o sadržaju programa. Sporne su psovke, verbalni i fizički obračuni, kao i pušenje i konzumiranje alkohola među učesnicima.

Tokom rijalitija 2010, RRA je sazvala hitnu sednicu, a zatim pokrenula postupak protiv Pinka zbog obračuna repera Đusa i pevača Miloša Bojanića.
(Mondo)

Нема коментара:

Постави коментар