MENI

VELIKI BRAT: NUNS traži kaznu, RRA štiti Avu Karabatić i Maju Nikolić!


NUNS traži kaznu za emitera, "B92" preti isključenjem zbog neprimerenih izjava, a Radiodifuzna agencija tvrdi da se "bespotrebno podigla tolika prašina oko Ave i Maje".

Nakon skandaloznih izjava Ave Karabatić (“Nemoj da ja progovorim šta su sve Srbi radili u Vukovaru”) i Maje Nikolić (“Ne smemo dozvoliti da Hrvatica pobedi”) u “Velikom Bratu”, producenti iz “Emoušna” i ljudi sa TV “B92” kažu da su ovakvi ispadi neprihvatljivi, novinarska udruženja traže oštru reakciju, dok Republička radiodifuzna agencija štiti kontroverzne učesnice ovog rijalitija.

Iako su nedavno ekspresno reagovali na izjavu Ere Ojdanića (izgovorenu u “Farmi”) da je bio u vezi s maloletnicom, u Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA) kažu da se bespotrebno podigla tolika prašina oko Ave i Maje jer, kako navode, njih dve navodno nisu izgovorile to što je navedeno u medijima?!?

Po rečima potpredsednika Saveta RRA Gorana Karadžića, istina o izjavama hrvatske starlete i srpske pevačice je malo drugačija nego što je to predstavljeno u prvi mah.

- Savet RRA ima stenograme i snimke iz “Velikog Brata” i te izjave nisu izgovorene u programu! Ono što su Ava Karabatić i Maja Nikolić zaista rekle nije bilo ni izbliza toliko dramatično i ni blizu onoga što su mediji objavili. Ne želim da ulazim u to da li ovakve priče dolaze iz produkcije da bi se privukli gledaoci ili ih mediji sami prave da bi tekstovi bili što zanimljiviji – kaže Karadžić za Telegraf.

S druge strane, Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), smatra da je krajnje vreme da RRA počne s kažnjavanjem emitera koji prikazuju emisije u kojima se vređaju manjine ili pripadnici drugih nacija.

- Rijaliti je ogledalo našeg društva i nastavak rijaliti politike koja se vodi u Srbiji, pa ne možemo ni da očekujemo drugačije stvari. Komercijalni emiteri imaju jasne obaveze prema građanima, jer poseduju deo opšteg dobra, nacionalnu frekvenciju. Zato nije tačno da je sve dozvoljeno! RRA mora hitno da reaguje i preduzme mere protiv emitera zbog programa u kojima se grubo krše moralne, profesionalne i etičke norme i u kojima se širi govor mržnje, nacionalne ili verske. Međutim, poučen ranijim iskustvima, ne očekujem bilo kakve ozbiljnije mere od strane RRA - zaključuje Obradović.

S TV “B92″ takođe navode da se ovakvo ponašanje učesnika “Velikog Brata” više neće tolerisati.

- Televizija “B92″ emituje program produkcijske kuće “Emoušn”, koja iz predostrožnosti i upravo radi sprečavanja ovakvih situacija emituje prenos s kašnjenjem od dva do tri minuta. Na našu, a i njihovu veliku žalost, prilikom kontrole snimaka, promakle su im neprimerene izjave Ave Karabatić i Maje Nikolić – kaže PR menadžerka TV “B92″ Katarina Panić za Telegraf, pa nastavlja:

- Suvišno je naglašavati da i “B92″ i produkcijska kuća “Emoušn” smatraju ovakve izjave neprihvatljivim i one su iz tog razloga strogo zabranjene jasno definisanim pravilima, na čije poštovanje su se obavezali svi učesnici “Velikog Brata”. Budući da se svaki govor mržnje, neprimereno, nasilno i nepristojno ponašanje sasvim sigurno neće tolerisati, njih dve su strogo opomenute i upoznate sa činjenicom da će biti isključene iz ovog serijala ukoliko još jednom ponove nešto slično. Verujemo da će ovaj primer poslužiti kao lekcija i ostalim ukućanima, te da će se nadalje ponašati primereno i u skladu sa prihvatljivim normama – zaključuje ona.
(telegraf.rs)

Нема коментара:

Постави коментар