MENI

Avio kompanije odbile da voze Tijanu Ognjanović na operaciju

Ni jedna komercijalna avio kompanija nije pristala da preveze osmogodišnju Tijanu Ognjanović do Hjustona na transplantaciju srca, zbog velikog rizika. Let kojim bi Tijana bila prevezena u Hjuston mora da se organizuje u posebnim uslovima i u pratnji dva lekara zbog prevelikog rizika.

Njeni roditelji sada traže specijalizovanu avio kompaniju koja bi je prevezla do Amerike.

Jovan Košutić, kardiolog u Institutu za majku i dete, koji Tijanu leči od 2007. godine kada je uspostavljena dijagnoza bolesti, rekao je da će se u narednih dan-dva znati kada će devojčica krenuti na lečenje u Ameriku i da se nadaju da će to biti do kraja nedelje.

- Tek treba da se organizuje prevoz sa nekom specijalizovanom kompanijom za prevoz složenih medicinskih slučajeva – rekao je Košutić.

On je objasnio da let kojim će Tijana biti prevezena u Hjuston mora da se organizuje pod posebnim uslovima i u njenoj pratnji biće i dva lekara iz Srbije.

Košutić je naglasio da je devojčica sada u stabilnom stanju, ali da je generalno gledano za nju let u Hjuston rizičan.

U klinici “Anlave” su ovakav vid prevoza radili pre dve godine i tada je koštao 200.000 dolara.

- Slučaj male Tijane je težak, i jedino ko bi mogao da obavi taj transport je švajcarska kompanije REGA – kažu iz Anlave klinike.

Kako su danas objavili beogradski mediji, u humanitarnoj akciji, u koju su se uključile mnogobrojne javne ličnosti, ali i građani, prikupljeno je dovoljno novca za lečenje osmogodišnje Tijane Ognjanović koja boluje od restriktivne kardiomiopatije i neophodna joj je hitna transplantacija srca.
( Telegraf.rs / Tanjug)

Нема коментара:

Постави коментар