MENI

Film Put ružama posut premijerno na Vidovdan

Ekipa filma „Put ružama posut“, koji govori o životu srpske princeze Olivere Lazarević, najmlađe ćerke cara Lazara i carice Milice i žene sultana Bajazita, planiraju da prvo prikazivanje bude na dan Kosovske bitke. Glavnu ulogu tumači Vesna Stanojević.

- Voleli bismo da premijera filma bude na Vidovdan, ali nećemo žuriti s montažom - rekao je reditelj Marko Novaković, koji je za ulogu Olivere u periodu posle Angorske bitke 1402. godine odabrao Vesnu Stanojević, zvezdu i seks-simbol nekadašnje Jugoslavije.

- Stigla sam pre nekoliko dana iz Londona. Iznenadio me je poziv, a za snimanje smo se spremali preko Skajpa. Dirnula me je životna priča ćerke kneza Lazara. Mi koji živimo u inostranstvu imamo dužnost koju je, na neki način, imala i princeza Olivera, a to je da, gde god da smo u svetu, doprinosimo poboljšanju slike o našoj zemlji - kazala je Stanojevićeva.

- Vesna me je podsetila da smo već igrali brata i sestru u pozorišnoj predstavi 1993. godine. Nikad nisam imao prilike da glumim u ostvarenjima koja za temu imaju događaje iz srpske istorije. Nosiću zanimljiv kostim, a imaću i zanimljive brkove i veliku bradu - otkriva Mićanović, kome je poverena uloga despota Stefana Lazarevića.

Njegov lik iz mladih dana tumačiće Ljubomir Bulajić, dok će njegovu sestru Oliveru igrati Aleksandra Manasijević.

Нема коментара:

Постави коментар