MENI

Horoskop za maj 2013.

Bikovi, tokom perioda mesečevih mena ne bi trebalo da oklevate, jer vam gotovo sve idu u prilog, osim mladog Meseca 10. maja kada će u vašem znaku biti pomračenje Sunca, što može da donese probleme onima koji se bave privatnim biznisom * Device, neko je spreman da se s vama o mnogo čemu dogovara, da pristane na većinu vaših uslova, čak i da prihvati vaše kritike...


OVAN (21. 3. - 20. 4)

Posao
Pozicija Marsa, vladaoca vašeg znaka u Biku nije najpovoljnija, ukoliko ste nameravali da proširujete poslove. Pomračenje Sunca 10. maja u astrološkoj kući posla i novca može doneti primamljivu poslovnu ponudu iza koje se nešto "krije" ili ćete s razlogom biti sumnjičavi. Bilo bi dobro da pre nego što date bilo kakav odgovor dobro proučite sve okolnosti pod kojima biste radili posao koji vam se nudi. Sportisti, naučnici i oni koji imaju svoje firme trebalo bi da se maksimalno posvete ostvarenju svojih ambicija. Direktan hod Jupitera, planete koja donosi mogućnost proširenja posla sa strancima ide vam u prilog. Posle 10. maja kada Venera, planeta koja vlada vašim astrološkim poljem novca, bude ušla u komunikativne Blizance bićete veoma sposobni da pregovarate i sklapate nove poslove, verovatno na nekom putovanju u inostranstvu. Tokom prve mesečeve četvrti 18. maja jedan Lav, Rak ili Vaga mogu vam dati ponudu koja se ne odbija. Saradnja sa Škorpijom u ovom periodu mogla bi da bude prilično stresna, naročito ukoliko imate neke neraščišćene račune koji vam mogu u finansijskom pogledu predstavljati problem. Ali, uz malo napora i to ćete regulisati na način koji vama najviše odgovara.

Ljubav
Jedan od interesantnijih perioda, pogotovo ukoliko vam se dopada neko koga viđate preko posla ili se radi o osobi koja ima struku sličnu vašoj. Partner će biti veoma predusretljiv u svakom pogledu, osim ako se radi o Ovnu, dugo ste u vezi i često raspravljate o novcu. Jedan Jarac ili Škorpija mogu da se umešaju u vašu vezu, čak i ukoliko imaju najbolje namere, bilo bi bolje da svoje probleme rešavate bez posrednika. Mesečeve četvrti idu vam u prilog, ukoliko vam se dopadaju vatreni i vazdušni znaci, ali nećete moći da odolite šarmu nekog Bika koji će, ukoliko ste angažovani na istom projektu ili često zajedno putujete, pokušati da vas na svaki način zavede ili da vam pokaže koliko mu je stalo do vas. Vašem šarmu neće moći da odole ni Vodolija ni Strelac, a ukoliko na poslu nosite bilo kakvu uniformu verovatno će vam se udvarati i Ribe. U vreme pomračenja Sunca očekuje vas iznenadni flert sa nekim Lavom negde na nekom mestu za rekreaciju, tokom rešavanja važnih finansijskih pitanja u banci ili poznanstvo na nekom kraćem putovanju u zemlji ili inostranstvu. Tokom poslednje mesečeve četvrti 2. maja slobodni Ovnovi mogu biti u prilici da se upoznaju sa Rakom, Vodolijom ili nekim Bikom na nekom koncertu ili na većem skupu.

Zdravlje
Promenite režim ishrane.

BIK (21. 4. - 21. 5)

Posao
Tranzit Sunca preko vašeg znaka donosi nekoliko zanimljivih poslovnih mogućnosti, utoliko pre jer je u vašem znaku i vaš vladalac Venera, planeta koja donosi profit i mogućnost proširenja poslova u čemu vam pomaže i direktan hod Jupitera, planete blagostanja preko Blizanaca. Tokom perioda mesečevih mena ne bi trebalo da oklevate, jer vam gotovo sve idu u prilog, osim mladog Meseca 10. maja kada će u vašem znaku biti pomračenje Sunca, što može da donese probleme onima koji se bave privatnim biznisom. To znači da neće biti u stanju da izvrše svoje zakonski preuzete obaveze u vezi sa plaćanjem ili neće moći da ispoštuju rokove. U vreme punog Meseca u Škorpiji 25. aprila imaćete priliku da se dogovorite sa predstavnikom ovog znaka o nekom veoma važnom poslu koji bi mogao da vam donese dobre prihode na duži rok. Tokom poslednje mesečeve četvrti 2. maja, neko ko ima veze sa marketingom ili medijima ponudiće vam prilično dobre uslove za proširenje poslova. Mladi Bikovi u to vreme mogu naći honorarni posao. Takođe, u vreme prve mesečeve četvrti 18. maja bićete u prilici da nađete odgovarajući posao, i to posredstvom osoba koje su prisutne u javnosti. Bez obzira kog ste pola, poslovi u vezi sa modom i nakitom, kao i poslovi sa nekretninama donose profit.

Ljubav
Za većinu predstavnika vašeg znaka ovo će biti veoma romantičan period, mada slab Mars, planeta erotike u vašem znaku može doneti oklevanje i nedovoljnu angažovanost na ljubavnom planu. Muškarci Bikovi biće veoma zanosni, ali i prilično pasivni, pa će čekati da im ona druga strana priđe, dok će dame biti aktivnije i spremne ne samo da se angažuju na ljubavnom planu već i da pomognu partneru da reši neke praktične, verovatno finansijske probleme. U vreme punog Meseca 25. aprila moguć je susret sa osobom koja je na vas oduvek imala veliki uticaj i prema kojoj niste nimalo ravnodušni. Bikovi koji su duže u vezi, u vreme punog Meseca mogu dobiti bračnu ponudu ili će upoznati nekog ko će im na duži rok biti sasvim odgovarajući partner. Ukoliko ste na bilo koji način prisutni u javnosti, u vreme poslednje mesečeve četvrti 2. maja možete očekivati da vam se udvara umetnik, posebno muzičar ili neko ko ima reputaciju "opasnost" zavodnika/zavodnice i ko je imao više dugih vanbračnih veza ili brakova. Ulazak Merkura u Blizance 15. maja i Venere 10. maja donosi brojna poznanstva preko posla sa osobama koje vam se otvoreno dive, kako zbog profesionalnog uspeha tako i zbog ličnog šarma i magnetizma.

Zdravlje
Manji problemi s grlom.

BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao
Kad god Sunce prelazi preko znaka Bika skloni ste iscrpljivanju, velikom i napornom radu, ali ove godine mudrije ćete organizovati svoj život. Bićete spremni da se maksimalno posvetite onim poslovima koji su najbolje plaćeni, a za koje je potrebno najmanje rada. Tranzit Marsa preko znaka Bika čini vas prividno lenjim, a u stvari ćete na mudar način ispitivati tržište i nećete želeti da se javno eksponirate niti da otkrivate kakvi su vam planovi. Posle 11. maja kada Venera, planeta novca i vladalac vašeg astrološkog polja kreativnosti, mašte i intuicije bude ušla u vaš znak, pokazaćete veću spremnost da se aktivirate u onim delatnostima koje vas najviše zanimaju i za koje posedujete poseban talenat. Veneri će se pridružiti i Mars, koji će pojačati vašu sposobnost za trgovinskim transakcijama, bićete skloni da polemišete i da se cenjkate, a iznad svega želećete da što više putujete. Tokom ovog perioda obnovićete kontakte sa mnogim saradnicima, ali bi trebalo da se u vreme punog Meseca 25. aprila i mladog Meseca 10. maja pričuvate lažnih prijatelja i dušebrižnika koji će pokušati da s vama uspostave tešnje odnose, što vam može doneti samo nepotrebne probleme. U vreme poslednje i prve mesečeve četvrti, 2. i 18. maja, možete očekivati sjajne poslovne ponude onih koji su komunikativni i spremni da se uključe u pregovore o novom poslu. Moguć je veliki posao sa strancima.

Ljubav
Ljubavni život većine Blizanaca intrigiraće mnoge tokom ovog perioda. Bez obzira koliko imate godina, da li ste slobodni, u braku ili u dužoj vezi - o vama će se pričati. Iako Sunce u tranzitu preko dvanaeste astrološke kuće tajni uglavnom donosi potrebu za diskretnošću i želju za zajedničkim putovanjima, odlascima negde na neke romantične destinacije, posle 10. maja ulaskom Venere u vaš znak, a naročito ulaskom Merkura u vaš znak posle 16. maja, postaćete mnogo pristupačniji i teško ćete uspeti da sačuvate privatnost. Tranzit brzih planeta ide vam u prilog, ali do 16. maja zbog tranzita Merkura, vašeg vladaoca možete povući prilično nesmotrene poteze i sami dati povod da se priča o vama. Ali, najveće probleme praviće vam tranzit Saturna, Plutona i Urana - vi ćete želeti jedno, a partner ili njegova porodica nešto sasvim drugo. U ovom periodu nećete biti previše kooperativni, mada ćete ostavljati utisak kao da želite da napravite kompromis. Što ste samostalniji, to bolje za vas, u protivnom ćete zavisiti od onih koji vas na bilo koji način pomažu, naročito finansijski. Slobodni Blizanci će najverovatnije ući u vezu sa osobom koja je starija od njih i prilično naporna za komunikaciju, a u pitanju je ugledna i obrazovana osoba teške naravi.

Zdravlje
Ostavite duvan.

RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao
Sunce, vladalac vašeg astrološkog polja posla i novca, prelazi preko materijalistički naklonjenog Bika koji i te kako dobro zna gde leži novac. Od toga ćete i vi imati koristi, zbog čega bi bilo dobro da se držite upravo jednog Bika koji se sjajno razume u biznis i koji će vam pomoći da se snađete u onome što ste započeli ili želite da započnete. Ukoliko Bika ili Vagu smatrate napornim, ne ulazite u preterano velike rasprave o nečemu što vam se ne isplati. Do 10. ili najkasnije 16. maja regulišite sva plaćanja i zaostale dugove, jer od tada ćete morati malo i da štedite. Bilo kakvu vrstu luksuziranja vaša okolina neće rado prihvatiti. Oni koji nisu regulisali zakonom propisane obaveze tokom poslednjih šest meseci ili čitavih godinu dana, trebalo bi što pre to da učine, jer ćete zbog brzog hoda Jupitera preko Blizanaca morati da završite jednu fazu u životu koja podrazumeva i čistu finansijsku situaciju. U vreme punog meseca 25. aprila uspećete da se dogovorite sa Škorpijom, Ribama ili Jarcem u vezi sa nečim što je u vašem interesu da rešite. Tokom poslednje mesečeve četvrti, 2. maja, nikome nećete dopustiti da vas provocira kad su u pitanju vaši čast i moral, dok bi u vreme pomračenja Sunca, 10. maja, trebalo da se uzdržite od bilo kakvih važnih odluka u vezi sa poslom i novcem.

Ljubav
Tokom ovog perioda sa partnerom ćete planirati zajedničko putovanje. Tranzit Jupitera preko astrološkog polja tajnih ljubavi koji u direktnom hodu donosi nova poznanstva i mogućnost ostvarenja veze sa nekim ko je možda stranac ili živi u inostranstvu, doneće egzaltiranost koja će biti pojačana posle 10, a naročito posle 16. maja, kada će Merkur i Venera ući u znak Blizanaca. Ipak, po mnogim pitanjima možete biti nerealni, možda čak i nezadovoljni, jer će se tri planete nalaziti u vašoj dvanaestoj astrološkoj kući tajnih, ali i za mnoge nemogućih ljubavi. Teško vam je da priznate da možda morate nešto da žrtvujete za ljubav ili da nastavite svoj ljubavni život i dalje da držite u što većoj tajnosti. Mnogi predstavnici vašeg znaka mogu se osećate usamljenim ili nedovoljno shvaćenim. Romantična veza sa Škorpijom, Jarcem ili Ribama može značiti i ljubav na daljinu, preko društvenih mreža, iščekivanje da se nešto značajno dogodi što će vaš život preokrenuti u željenom pravcu, uključujući i ljubavni. U vreme pomračenja Sunca, 10. maja, neko će vam se udvarati, najverovatnije je reč o osobi koju ste upoznali preko posla ili društvenih kontakata. Verovatno će vam predložiti da se viđate u tajnosti, što će vam biti dodatni stres, jer ćete biti svesni da je veza sa tom osobom puna raznih prepreka i "opasnosti".

Zdravlje
Više se šetajte.

LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao
Prvi značajan datum za one koji nameravaju da započnu neki važan posao ili da se upuste u privatne poslove je 25. april, kada će pun mesec biti u Škorpiji. Za predstavnike vašeg znaka ovo će biti idealan dan, ukoliko je potrebno da se dogovorate sa bliskim osobama, članovima porodice ili potencijalnim kolegama o nečemu što planirate da radite. Trenutno vam je najbitnija finansijska strana projekta, ali upravo u toj oblasti su moguće greške i loše procene, pogotovo oko 10. maja, kada će doći do pomračenja Sunca, koje vlada vašim znakom i koje će ući u fazu pomračenja u vašoj astrološko kući karijere. Mnogima možete zasmetati, upravo zato što ste ambiciozni, a ukoliko spadate u pasivnije predstavnike vašeg znaka, neko će vam verovatno ponuditi posao koji će vas najzad trgnuti iz letargije i želje za opuštenim životom. Sunce u Biku jednom godišnje u svom tranzitu donosi potrebu za mirnim životom i opuštanjem, ali tranzit brzog Merkura, planete intelekta, ideja i komunikacije ovog proleća vam neće dati mira. Ako ništa drugo, makar se potrudite da započnete realizaciju nekih svojih davnašnjih želja i snova, jer je sve moguće, samo je potrebno da se malo aktivnije uključite u svet oko sebe, a u tome će vam veliku pomoć pružiti jedna Vodolija, Devica, Vaga ili Strelac.

Ljubav
Venera, planeta ljubavi koja većinu predstavnika vašeg znaka čini veoma komunikativnim, do 10. maja tranzitira preko znaka Bika u kojem se oseća "kao kod kuće", jer je u svom sedištu i vi ćete biti sjajni u velikim društvima, odnosno na mestima na kojima ima mnogo sveta bićete primećeni, dok ćete u privatnom okruženju ili u društvu osobe koja vam je draga biti prilično pasivni i bez inicijative. Sa velikim zadovoljstvom partneru prepuštate da drži i svoj i vaš život u svojim rukama i da organizuje sve što se tiče vašeg zajedničkog života, što će doneti dosta problema ukoliko ste u vezi se Bikom, Vagom ili Ovnom, koji će od vas očekivati više inicijative. Ulaskom Venere u Blizance prelazite u drugu krajnost i krećete u aktivniji život, što može podrazumevati i parelelnu vezu ili sklonost ka flertu. Kako će i Merkur biti u Blizancima, neće vam nedostajati reči kojima biste opisali svoje oduševljenje nekim, pitanje je samo koliko će vas to držati, jer ste skloni da malo onoga što pričate i ispunite. Pazite da u vreme pomračenja Sunca ne donesete neku pogrešnu odluku u vezi sa ljubavnim životom zbog koje ćete se vrlo brzo pokajati.

Zdravlje
Proverite vid.

DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao
Tranzit Sunca preko znaka Bika savršeno odgovara većini predstavnika vašeg znaka i svakog proleća vama se otvaraju neka nova vrata, pogotovo kada je u pitanju posao sa strancima. Tokom ovog perioda bićete spremni da se upustite u nove rizične poslove ili da ugovarate nove projekte. Takođe, bićete veoma aktivni i pored loše pozicije Marsa u Biku koji ne doprinosi nekoj velikoj aktivnosti, ali vaš znak je relativno pošteđen lošeg uticaja Marsa jer je Merkur, planeta inicijative, brz, a vladalac je vašeg znaka i astrološke kuće karijere. Ne samo da ćete prihvatati nove poslove nego će vam i pretpostavljeni nagovestiti mogućnost da uđete u posao od kojeg ćete vrlo brzo shvatiti da ćete imati velike koristi. Pun Mesec 25. aprila avgustovskim Devicama donosi mogućnost napretka na poslu i naplatu dugova, a poslednja mesečeva četvrt 2. maja ponudu neke Vodolije ili Raka koja će vas prilično zaintrigirati. U vreme mladog Meseca i pomračenja Sunca 10. maja bilo bi dobro da ništa ne preduzimate protiv onih koji vam nisu naklonjeni ili koji su vam pravili probleme, jer će sami upasti u klopku. Posle 15. maja počinje povoljan period za putovanja u inostranstvo i proširenje saradnje sa strancima.

Ljubav
Neko je spreman da se s vama o mnogo čemu dogovara, da pristane na većinu vaših uslova, čak i da prihvati vaše kritike. Ukoliko ste gospodin Devica, verovatno ste u vezi sa partnerkom koja je racionalna, praktična i ne želi da sa vama raspravlja oko nečega za šta je sigurna da joj neće doneti nikakvu satisfakciju, niti će bilo šta uspeti da promeni kod vas. Kako će vam karijera biti u prvom planu tokom ovog perioda, možete biti sigurni da će i ljubavni život biti bolji, jer će se vaše zadovoljstvo sobom reflektovati i na privatni plan. Tranzit Merkura koji brzim hodom iz Ovna ulazi u Bika, a zatim 15. maja u Blizance, čini vas izuzetno komunikativnim i spremnim da se, naročito ukoliko ste mladi i slobodni, prebrzo upuštate u ljubavne avanture koje verovatno neće doneti očekivano zadovoljstvo. Ipak, od prolaznog flerta tražite mnogo više, a to "nešto" možete naći u društvu Jarca, Škorpije ili Riba. Tranzit Marsa u Biku donosi vam obrt na ljubavnom planu, pogotovo ukoliko i vi promenite taktiku. Vaša prividna pasivnost u velikoj meri će zaintrigirati partnera ili osobu koju želite da osvojite, i bićete na svom terenu kada shvatite da ste postigli više nego što ste mogli i da sanjate.

Zdravlje
Manji problemi sa grlom.

VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao
Za većinu predstavnika vašeg znaka nastupa veoma naporan period ukoliko nemate dovoljno iskustva ili ako ste izvesno vreme bili opterećeni poslom i niste mogli da se posvetite nečemu što je vaše glavno opredeljenje. Ukoliko imate dva posla ili radite na dva mesta, moraćete da se drugačije organizujete, jer ćete i u ovom periodu biti pritisnuti rokovima do kojih morate sve da završite. Tranzit brzog Merkura tokom ovog perioda može doneti pomoć neke mlađe osobe koja je spremna da se s vama upusti u ozbiljan posao, a posle 16. maja možete očekivati da mnogo toga krene nabolje ili bar da znate na čemu ste. Mogući su kontakti sa pravnim licima i strancima, kao i putovanje u inostranstvo. Pomračenje Sunca u Biku za predstavnike vašeg znaka 10. maja donosi brigu zbog nekakvih promena na poslu koji se mogu reflektovati i na vas. Pretpostavljeni će očekivati od vas nemoguće, a vi ćete se ipak držati svojih principa i nećete želeti da odstupite od svoje koncepcije što će se ispostaviti kao dobro. Očekujte poziv za saradnju sa strancima ili prelazak u drugu firmu, što će vas posebno oduševiti.

Ljubav
Trudite se da od života uzmete ono najbolje i ne želite da se opterećujete prošlošću, ali ukoliko je vaš partner opterećen problemima, posebno finansijskim, ukoliko ste dugo u braku, verovatno nećete moći da se distancirate od njegovih problema, naročito ako na bilo koji način od njega zavisite. Tranzit Urana preko znaka Ovna većini predstavnika vašeg znaka donosi brojne prilike na ljubavnom planu, a brzi hod Merkura preko astrološke kuće ljubomore i preljube razne "nepristojne" ponude prema kojima ćete ostati ravnodušni. Ali već posle 15. maja bolje ćete "plivati" u svim situacijama koje će vam izgledati prilično naporne, pogotovo ako ste dama Vaga koja pokušava da se odupre raznim iskušenjima. Muškarci Vage, što su stariji to su sigurni u sebe i svoj šarm, što svima jasno pokazuju. Tokom ovog perioda malo ko će biti u stanju da vam se suprotstavi, naročito će jedna Vodolija biti pod vašim uticajem, kao i neka Škorpija, Ovan i Bik. Sa Jarcem i Lavom možete imati manjih problema zbog ljubomore i njihove posesivnosti. U vreme poslednje mesečeve četvrti 2. maja slobodne Vage mogu očekivati da će im se javiti neko na koga već dugo misle. Ukoliko se radi o Raku, Vodoliji ili Lavu, bilo bi dobro da im date na znanje da niste ravnodušni, jer će im već u vreme prve mesečeve četvrti 18. maja to biti i te kako jasno.

Zdravlje
Smanjite obroke.

ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao
Buran period je pred vama, jer kada Sunce prelazi preko astrološkog polja javnosti i partnerskih odnosa, a vlada vašim astrološkim poljem karijere, morate dobro da pazite s kim se dogovorate i u vezi sa čime. Kako je vaš znak najsposobniji kada je u pitanju zarada, finansijske transakcije, mnogo toga vam ide u prilog, osim direktnog hoda Jupitera preko Blizanaca, što znači da bi neko od saradnika mogao da vas izneveri ili da zbog nesmotrenosti napravi štetu i sebi i vama. Dobro pazite kome od kolega šta pričate. Merkur, planeta informacija i vladalac astrološke kuće prijatelja, ali i neprijatelja, ide brzim hodom preko Ovna, Bika i Blizanaca, pa iskoristite tranzit preko Bika tokom prve polovine maja da biste postigli dogovor sa osobom od koje vam mnogo toga zavisi. Ukoliko ste mladi i neko vam u to vreme ponudi posao, nemojte ga odbijati jer će neko drugi jedva čekati da ga prihvati. Budite maksimalno praktični i bez sujete, ponosa ili želje za eksponiranjem, donesite odluku koja vam obezbeđuje najbolju materijalnu sigurnost. Posle 10. maja Venera ulazi u Blizance i vi ćete imati potrebu da se oslonite na koleginice. Ribe su vam veoma lojalne, ali očekuju i da ih sledite, naročito u nekim zajedničkim, davno zacrtanim planovima.

Ljubav
Ljubavni život ne bi trebalo da vam bude u drugom planu, ali kako je Mars u Biku tokom ovog perioda, a vladalac je vašeg znaka bićete, neprepoznatljivi po stilu. Malo ko će moći da kaže da ste uporni ili istrajni, osim ukoliko već niste dugo u vezi ili braku. U tom slučaju ćete partneru jasno pokazati da može u svemu da se osloni na vas. Nažalost, u ovom periodu za njega nećete imati previše vremena. U vreme punog meseca 25. aprila i pomračenja Sunca 10. maja imaćete utisak da se nalazite na nekoj vrsti prekretnice i da treba da donesete važne odluke u vezi sa ljubavnim životom. Škorpije rođene početkom pedesetih i osamdesetih mogu rešiti da uđu u brak, a oni koji su rođeni sredinom pedesetih ili osamdesetih najverovatnije su na nekoj vrsti prekretnice ili na pragu nove veze koja bi mogla da bude veoma značajna, naročito ako se radi o osobi koja je zbog posla često na putu. Brzi hod Merkura, planete komunikacije ali i trača, može biti povod za razne priče, pogotovo ako ste u vezi sa Blizancima, Strelcem ili Vodolijoim. Jedan Ovan koga poznajte preko posla ili neka Vaga biće uporni u želji da vas osvoje. Ako vam je podznak u zemljanom ili vodenom znaku, možete očekivati brojna uzbuđenja i početak nove, lepe ljubavi.

Zdravlje
Budite pažljiviji za volanom.

STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao
Naporan period tokom kojeg ćete imati mogućnost da se istaknete, ali samo napornim radom i ako ne budete skloni da često menjate planove. U ovom periodu neće vas držati mesto i nećete biti sigurni kojem projektu da date prioritet. Brzi hod Merkura, vladaoca astrološke kuća partnerskih odnosa, kako ljubavnih tako i poslovnih, donosi ponude sa svim strana. Sa Saturnom u Škorpiji od prošle jeseni postali ste mnogo diskretniji kada pričate o svojim planovima. Uvereni ste da mnogo toga zavisi od drugih, od više sile i spoljašnjih okolnosti, a upravo pozicija Saturna vam omogućava da pronađete inspiraciju i snagu u sebi i da se okrenete nekim davno planiranim poslovima od kojih ste možda odustali, jer su izgledali previše naporni i bez garancije da će biti isplativi. Nastupa vaše vreme, pa se potrudite da ga iskoristite na najbolji način, ali radom u miru i sa što manje saradnika. Dobrom organizacijom posla uspećete da ostvarite gotovo sve što ste planirali. U vreme punog Meseca 25. aprila i pomračenja Sunca u fazi mladog Meseca 10. maja bićete skloni malodušnosti i neodlučnosti. Jedna Vodolija, Ovan, Strelac, Bik ili Vaga pružaju vam nesebičnu podršku i podstiču vaše ambicije, a Jarac je taj koji će vam dati i novac ukoliko treba samo da se osmelite i krenete u nove poslove. Bez obzira na to čime se bavite i kakvog ste materijalnog stanja, nemojte nemilice trošiti novac i izbegavajte kladionice i slična mesta.

Ljubav
Imate veliku potrebu da svoj život vodite na način na koji vam odgovara, ali s druge strane ne želite nikog da povredite. Kao i kada je posao u pitanju, tako će i u ljubavi vaše raspoloženje oscilirati, što će dugogodišnji partner razumeti, ali ukoliko ste od nedavno u vezi, naročito sa partnerom koji dobro zna šta hoće, imaćete sreće ukoliko vaše ponašanje shvati kao bezazleno. Ne ulazite ni u kave paralelne veze, flert ili bilo šta što bi vam pružilo lažan osećaj sigurnosti. Ukoliko vam se dopada Vaga ili neki Bik koji ne žele da uvek igraju po vašim pravilima, napravite neki ustupak, dok su Blizanci standardno dobar partner, iako će vas tokom ovog perioda prevazići po brzini menjanja planova i raspoloženja. Mladi predstavnici vašeg znaka koji su rođeni krajem osamdesetih i početkom devedesetih, na nekom stručnom usavršavanju ili studijskom putovanju mogu upoznati zanimljivu osobu koja će im u mnogo čemu odgovarati. Ukoliko ste jedan od tih, ambicioznog partnera nemojte doživeti kao konkurenciju nego kao nekog od koga možete mnogo toga da naučite.

Zdravlje
Problemi sa grlom.

JARAC (22. 12. - 20. 1)

Posao
Merkur, planeta intelekta, vladalac astrološke kuće posla i inostranstva, do 1. maja ide brzim hodom preko Ovna, a zatim do 15. maja preko znaka Bika, što može doneti mnogo novih ideja koje ćete moći lako da realizujete u drugoj polovini maja. Do tada nemojte odustajati od zacrtanih planova zbog raznih događanja na vašem radnom mestu ili zbog izmenjenih uslova rada. Uspeh će najviše zavisiti od vaše upornosti, ali i spremnosti da što pre ostvarite razne ideje. Ovo nije vreme za opuštanje niti čekanje nekih boljih vremena. "Spor" Mars u Biku čini vas pomalo naivnim, povremeno svojeglavim i nespremnim da prihvatite savete onih koji imaju više iskustva od vas u ovom poslu. Pun Mesec 26. aprila može značiti dobru poslovnu ponudu jednog Raka ili Škorpije, pa tih dana možete započeti neki samostalan posao koji neće odmah doneti veliku zaradu, ali će se razvijati u dobrom pravcu. Od vaše kreativnosti i spremnosti da rizikujete mnogo toga zavisi. U vreme mladog Meseca i pomračenja Sunca 10. maja pazite kakve troškove pravite i nemojte se preterano izlagati nepotrebnim izdacima ili nesmotrenim ulaganjima novca u nedovoljno proverene projekte. Uz malo mudrosti i spremnosti da se maksimalno posvetite poslu možete očekivati vanredni priliv prihoda.

Ljubav
Uzbudljiv period je pred vama, naročito ukoliko ste slobodni i družite se sa umetnicima ili sportistima. Svaka vrsta aktivnosti koja podrazumeva da posedujete neki talenat, uključujući i rad u amaterskim društvima, može značiti priliku za upoznavanje zanimljivih osoba. Bez obzira na to kog ste uzrasta, tokom ovog perioda imaćete naglašenu potrebu za izlascima, flertom i proširenjem porodice. Takođe imate potrebu da doživite pravu ljubav sa mogućnošću ulaska u brak, formiranja porodice, a potrebna vam je sigurnost. U vreme mesečevih četvrti čekaju vas velika iznenađenja, a u vreme punog Meseca 25. aprila javiće vam se neko s kim ste nekada bili u vezi, ili će vas iznenaditi osoba koju smatrate samo prijateljem, jer će vam se udvarati i izjaviti vam ljubav. Tokom poslednje mesečeve četvrti 2. maja predstoji vam uzbudljiv susret na radnom mestu, pogotovo ukoliko radite posao koji ima veze sa javnošću, a u vreme mladog Meseca i pomračenja Sunca predstoji vam flert koji bi brzo mogao da se pretvori u tajnu vezu. Slična situacija dogodiće se 18. maja, u vreme prve mesečeve četvrti u strastvenom Lavu.

Zdravlje
Više se bavite sportom.

VODOLIJA (21. 1. - 19. 2)

Posao
Naporan period tokom kojeg ćete imati potrebu da rešite brojne probleme ili da započnete neke nove poslove. Pun Mesec u Škorpiji 25. aprila delovaće na vas poput nekog manjeg šoka, predstoji vam otrežnjenje, a verovatno ćete biti suočeni i sa svim svojim propuštenim prilikama. Saradnici na koje ste računali, ukoliko nisu ispunili svoja očekivanja, verovatno se neće značajno promeniti, što će vam najzad postati jasno. U ovom periodu bićete spremni da se okrenete nekadašnjim saradnicima ili ćete napraviti kompromis sa onima koji su bolje afirmisani u poslu, koji imaju veze i mogu da vam pomognu. Nemate mnogo vremena za gubljenje, jer će pomračenje Sunca u Biku 10. maja delovati poput hladnog tuša na one koji se bave privatnim biznisom ili rade u privatnim firmama. Možda ćete se zapitati na šta ste do sada gubili vreme. Brz hod Merkura, planete koja povoljno deluje na vašu kreativnost, donosi vam obilje novih mogućnosti i ideja, a mlađi saradnici koji posluju sa inostranstvom ili su se školovali u inostranstvu biće vam od velike koristi. Kad je reč o finansijama, slobodno možete pomalo da eksperimentišete, pogotovo ukoliko želite novac da uložite u neki umetnički projekat ili samostalan posao, ali samo ukoliko imate dobru ekipu sa kojom sarađujete.

Ljubav
Očekivani poziv osobe na koju već duže mislite verovatno neće stići. Ukoliko ste imali burno proleće 2011. ili 2012. i ako ste tada započeli novu vezu, verovatno imate potrebu da znate na čemu ste. Verovatno niste sigurni kako da organizujete svoj život. Čak i one Vodolije koje su u dužem braku mogu doći u iskušenje da naprave neki manji "izlet", i to sa nekim ko radi u banci, lekar je ili se bavi poslom preko kojeg dolazi u kontakt sa mnogo ljudi. Ovo bi mogao da bude period tokom kojeg će mlade Vodolije poželeti da stupe u brak, dok će one starije želeti da reše stambeno pitanje. Imate mogućnost da u vreme poslednje mesečeve četvrti 2. maja šarmirate nekog s kim ćete moći da nastavite viđanje pod uslovima koji vama odgovaraju, naročito ukoliko se radi o simpatiji s posla. Sledeća prilika će se ukazati u vreme prve mesečeve četvrti u Lavu, kada će vam neki vatreni znak jasno dati na znanje šta očekuje od vas. Veoma strastveno proleće je pred vama, samo je potrebno da se maksimalno potrudite da svoju narav i temperament držite pod kontrolom. U okviru porodičnih odnosa kritični dani su u vreme mladog Meseca i pomračenja Sunca 10. maja, jer partner može pokazati nezadovoljstvo i očekivati od vas više pažnje koju, ukoliko mu uskratite, verovatno predstoji manja rasprava kako sa ljubavnim partnerom tako i sa članovima porodice.

Zdravlje
Smanjite obroke.

RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao
Za mnoge predstavnike vašeg znaka nastupa izuzetno povoljan period tokom kojeg ćete moći da se bavite kako intelektualnim tako i poslovima druge vrste. Brzi hod Merkura, planete intelekta, preko znaka Ovna, Bika i Blizanaca u podjednakoj meri odgovara onima koji studiraju i osobama koje se bave biznisom. U ovom periodu dobićete nekoliko poslovnih ponude, bićete znak u trendu, a ukoliko se bavite trgovinom, možete očekivati uspeh. Svi koji se bave privatnim poslom koji podrazumeva smisao za estetiku doći će do vanrednih prihoda. Dobićete poziv za odlazak na inostranstvo, bilo da radite u nekoj stranoj zemlji ili da započnete saradnju sa strancima. Mlade Ribe imaju velike mogućnosti za stručno usavršavanje, naročito posle 15. maja. Ovo će biti period velikog rada i iscrpljivanja, kako na fizičkom tako i na psihičkom planu, ali ćete biti zadovoljni postignutim, jer vas Mars u Biku čini prilično nepokolobljivim kada je u pitanju vaš stav, pa nećete želeti da odstupite od svojih principa. Posle 10. maja, naročito posle 15. vaš smisao za praktično izbiće u prvi plan. Moguće je uvećanje prihoda od nekog honoraranog posla, zbog kojeg ćete morati često da putujete.

Ljubav
Za ljubav gotovo da nećete imati vremena, iako ćete biti jedan od najpopularnijih znakova. Tranzit Neptuna februarskim Ribama donosi romantične susrete, čak i u vreme pomračenja Sunca i upravo tada, oko 10. maja, može vam se dogoditi ljubav iz vedra neba. Neko će biti spreman da se s vama sretne pod svim okolnostima, uključujući i susrete na putu, najverovatnije u inostranstvu. Ukoliko ste u dilemi kako da pomirite lične potrebe za željama partnera, ako vam se dopadaju dve osobe ili ako prema jednoj imate osećaj obaveze, a prema drugoj osećate strast, naći ćete način kako da svi budu srećni ili bar da nikog ne povredite. Pazite da se ne ogrešite o nekog ko je u vas veoma zaljubljen. Nije vreme da se ponašate kao žrtva, jer uslove za vezu stvarate vi. Škorpija, Jarac i Bik mogu biti veoma zainteresovani za vas i spremni da pokažu razumevanje za sve vaše probleme. Mlade Ribe koje su duže u vezi, posle 15. maja će planirati ulazak u brak, kao i proširenje porodice. Ribe koje su tokom proteklog proleća ili pre dve godine u proleće upoznale nekog ko im se svideo i s kim su imale prilično burnu vezu moći će da obnove kontakt, pogotovo ukoliko je do poznanstva došlo preko interneta ili druge društvene mreže.

Zdravlje
Pazite se povrede.

(Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)

Нема коментара:

Постави коментар