MENI

Masturbacija: O čemu razmišljate dok to radite?

Jedno istraživanje je pokazalo da redovno masturbira između 70 i 95 odsto odraslih muškaraca i žena. O čemu oni tada razmišljaju?

Na samozadovoljavanje najčešće navede razmišljanje o partneru s kojim smo već u vezi, ili želimo da budemo. Naročito su uzbudljive fotografije tih osoba, i to one napravljene "samo za naše oči".

Zahvaljujući savremnoj tehnologiji, i video snimci napravljeni telefonom su, takođe, povod za masturbaciju.

Ako je reč samo o misaonoj stimulaciji, onda je to, najpre, prisećanje na neki raniji nezaboravni seks, peting, ili "samo" poljubac.

Čitanje i pisanje SMS poruka može biti uzbudljivo, veoma uzbudljivo, naročito ako su partneri bliski i otvoreni u komunikaciji. U porukama se, tada, detaljno objašnjava šta ko od "učesnika" radi sa svojim telom, prstima... šta ima na sebi, šta upravo skida sa sebe...

Iste informacije se mogu saopštiti i u direktnom telefonskom razgovoru, ili putem Skype veze, uz uključenu kameru ili ne.

Oni koji nemaju partnera, kažu da masturbiraju tokom ili nakon gledanja filmova ili sajtova sa pornografskim sadržajem.

I erotske knjige mogu biti dobra inspiracija za masturbaciju, kao i magazini i stripovi sa seksom kao okosnicom fabule.

Oni malo maštovitiji sami pišu erotske priče koje potom šalju svom partneru, na čitanje pre spavanja...

Ima i onih koje uzbuđuje ogledalo, zapravo sopstvena slika u ogledalu. Ako vam to zvuči čudno, znajte da psihoterapeuti kažu da je masturbacija pred ogledalom dobra za samopouzdanje.

A kako na vas deluje razmišljanje o "zabranjenom voću"? Da li vas uzbuđuje razmišljanje o kolegi koji je srećno oženjen i nikada ne bi prevario svoju suprugu? Šta osećaš kada pomisliš na onu zgodnu poznanicu sa fakulteta koja nikako da ti se barem osmehne?

Zauzete i nedostupne osobe su mnogima tako seksi. Ali i poznate osobe - pevači, glumci, mankeneke, sportisti... izbor je širok. Potrebno je samo da se udobno namestiš, zažmuriš i prepustiš mašti...
(Mondo)

Нема коментара:

Постави коментар