MENI

Pink - novi TV paket sa 60 kanala!

Od 1. maja gledaoci u Srbiji Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj moći će da prate novi paket Pinkovih kanala. Više od 30 kanala biti će dostupno korisnicima kablovskih mreža.

Pink International Company je u završnoj fazi pripreme revolucionarnog Pink Package kablovskog sistema programa, koji će činiti u prvom mahu 30, a ubrzo ukupno 60 različitih kanala.

Ono što u ovom trenutku interesuje pretplatnike televizijskih operatera u regionu, jeste koji će kablovski i IPTV operateri uvrstiti nove Pink kanale u ponudu. Ono što Pink traži jeste da se u analognu ponudu kanala kablovskih operatera uvrsti 5 do 7 Pink kanala što neminovno znači da bi kablovski operateri morali izbaciti iz ponude neke druge kanale. Zasada je izvesno da će nove Pink kanale ponuditi Open IPTV u Srbiji i BiH budući da je Telekom Srbije potpisao ugovor sa Pink International Company.

Kako smo uspjeli saznati iz nekoliko izvora, u Asocijaciji kablovskih operatera Bosne i Hercegovine - AKOP je oformljeno telo koje pregovara sa predstavnicima Pinka u ime članova AKOP-a. Na sastanku u Banjaluci ponuđeni su uslovi sa obe strane, a prema našim saznanjima čeka se odgovor predstavnika Pinka.

Home.TV IPTV platforma neće uvrstiti nove Pink kanale u ponudu. Novi kanali trebali bi se naći u ponudi Moja TV IPTV platforme tokom maja ili kasnije, dok bi se Pink kanali u ponudi M&H Company grupacije također mogli naći tokom maja ovisno o tehničkim mogućnostima i odgovora predstavnika Pinka shodno sastanku sa AKOP-ovim tijelom nadležnim za pregovore. Elta Kabel je također zainteresovana za nove Pink kanale, dok u Telemachu i SBB-u i dalje traju pregovori sa Pink International Company.
(Izvor: teve.ba)

Нема коментара:

Постави коментар