MENI

Skuplji pasoš, registracija i saobraćajna dozvola

Za pasoš će vam trebati 3.600 dinara, za vozačku dozvolu 876, a za saobraćajnu 1.314 dinara. U slučaju da su građani pre stupanja na snagu te Uredbe uplatili iznos od 2.000 dinara za cenu obrasca pasoša, MUP će priznati uplatu.

Uredbom o izmenama i dopunama Uredbe o ceni obrasca putnih isprava i vize i troškovima dostavljanja pasoša preko diplomatskog ili konzularnog predstavništva Srbije, čija je primena počela od srede 10. aprila, predviđena je nova cena obrasca pasoša u iznosu od 3.600,00 dinara.

Iznos od 3.000 dinara uplaćuje se na račun Narodne banke Srbije - Zavoda za izradu novčanica i kovanog novca, a 600 dinara na račun budžeta Republike Srbije, stoji u saopštenju.

U slučaju da su građani pre stupanja na snagu te Uredbe uplatili iznos od 2.000 dinara za cenu obrasca pasoša, MUP će priznati uplatu, s tim što je neophodna doplata do nove cene, s obzirom da se za važnost uplate računa trenutak podnošenja zahteva, dodaje se u saopštenju.

Takođe, Uredbom o izmenama Uredbe o visini naknada za usluge koje pruža MUP Srbije, koja stupa na snagu 13. aprila, izmenjene su naknade troškova registracije vozila.

Naknada za izdavanje vozačke dozvole biće 876,00 dinara, a saobraćajne dozvole 1.314,00 dinara, dodaje se u saopštenju.

Нема коментара:

Постави коментар