MENI

Tijana Ognjanović se ne oseća najbolje, pripreme za put u Ameriku


Dobijanje vize za Ameriku jedino je što malu Tijanu Ognjanović deli od operacije jer su u bolnici u Hjustonu za „Blic“ potvrdili da se devojčica nalazi na njihovoj listi za transplantaciju srca. Da je sve spremno za operaciju male Tijane, potvrdili su  i u bolnici Texas Childrens Hospital u Hjustonu.

- Da, Tijana je na spisku. Ipak, ne možemo ništa da komentarišemo dok porodica ne odobri da informacije damo novinarima - rekla nam je ljubazna Veronika koja radi u ovoj ustanovi.

Nebojša Ognjanović pre dva dana je ovoj bolnici uplatio depozit za operaciju od oko 390.000 evra, a za pun iznos od od 710.000 nedostaje još manje od 100.000 evra.

- Za roditelje male Tijane prava bitka tek počinje. Ovih dana stalno idu do američke ambasade kako bi što pre dobili vizu, a ostatak vremena provode sa Tijanom i lekarima. Tijana se ne oseća najbolje jer joj ovo vreme uopšte ne prija. Lekari rade na tome da je stabilizuju i pripreme za put - priča za “Blic” Sandra Kovačić, koordinatorka humanitarne akcije i prijateljica porodice Ognjanović.

Jelena i Nebojša, dodaje ona, pokazuju neverovatnu snagu i ni u jednom trenutku ne sumnjaju da će njihova ćerkica dobiti ovu bitku.

- Stalno su nasmejani i puni pozitivne energije. Dodatnu snagu im pruža kada vide da je uz Tijanu ceo naš region. Ponosno ističu da je njihova ćerka uspela da probudi ljudskost u svima nama - kaže Kovačićeva.

Komšije Ognjanovića takođe punim srcem navijaju za mezimicu iz zgrade. Kako su nam juče ispričali, mala Tijana je sa roditeljima ceo dan bila na Institutu za majku i dete.

- Tijana je preslatka devojčica. Dolazila je često kod nas da se igra i omiljena je u kraju. Jedinica je kao i njena majka, i svakog dana se zajedno molimo da operacija prođe dobro - poručuje komšija.
(Blic)

Нема коментара:

Постави коментар