MENI

Za Tijanu Ognjanović prikupljeno 500.000 dolara - idemo dalje!

Porodica obolele osmogodišnje Tijane Ognjanović prikupila je 500.000 dolara depozita za presađivanje srca u bolnici u Hjustonu, objavljeno je večeras. Na internet sajtu "Telegrafa" kaže se da bi devojčica trebalo da krajem iduće sedmice otputuje na operaciju u SAD.




Majka male Tijane Jelena Ognjanović prethodno je "Blic" rekla da su u poslednja dva dana skupili oko 40.000 dolara, tako da se na njihovom računu tada nalazilo 450.000 dolara, a u mešuvremenu je "leglo" još pedesete hiljada..

”Operacija inače košta 1.015.000 dolara, ali je posle pregovora i urgencija sa više strana, u koje su se uključili i prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina, klinika u Hjustonu pristala da snizi cenu za 30 odsto, na 710.000 dolara", kaže za "Blic" Jelena Ognjanović.




Ona dodaje i da akcija neće biti završena kada skupe novac za operaciju, jer će im velika suma, od bar nekoliko stotina hiljada dolara, biti potrebna i za postoperativnu negu.

"Da smo u septembru uspeli da skupimo 200.000 dolara, koliko je bilo potrebno za operaciju Beču, ne bismo sada morali da idemo u Hjuston. U međuvremenu se, međutim, Tijanino stanje pogoršalo i jedno su u ovoj bolnici u Teksasu mogli da nam pomognu", priča Tijanina majka.

Jedan od najvećih donatora je i teniser Novak Đoković čija se devojka Jelena Ristić aktivno uključila u sakupljanje novca.

U akciju su se uključile brojne poznate ličnosti. Aleksandra Radović je nedavno održala koncert čiji je prihod išao za pomoć Tijani, pomogli su i Rambo Amadeus, Sergej Ćetković...

Glumac Sergej Trifunović je "razmrdao" javnost gostovanjem u emisiji posvećenoj rijalitiju Veliki brat, pozivajući gledaoce da umesto što šalju sms poruke, glasajući za svoje favorite u Kući, novac preusmere na račun za pomoć maloj Tijani.

Svi koji žele da pomognu mogu da se informišu na web stranici www.tijanaognjanovic.com, a o svim humanitarnim akcijama informacije možete da pogledate na Facebook stranici www.facebook.com/pomoczatijanu

Za uplatu novčane pomoći otvoreni su računi kod Komercijalne banke a.d, Beograd, Svetog Save 14, na ime Tijana Ognjanović, Roze Luksemburg 35, 11000 Beograd, Srbija:

Dinarski račun: 205-9011004816395-73

Devizni račun: SWIFT: KOBBRSBG; IBAN: RS35205903101860366239

Нема коментара:

Постави коментар