MENI

Dugoročna prognoza vremena za jun 2013.

Kisno i sveze - tako bi se mogla rezimirati prognoza vremena za jun 2013. godine iz Republickog hidrometeoroloskog zavoda Srbije.


 

Do 8. juna nestabilno i malo svezije vreme sa jutarnjom temperaturom od 11 do 14 stepeni, najvisom dnevnom od 18 do 24 stepena, uz kisu ili pljuskove.

Od 9. do 21. juna nestabilno i prosecno toplo uz temperature od 25 do 28 stepeni.

Potom ce uslediti uglavnom suvo vreme sa srednjom temperaturom od 17 do 22 stepena.

Oko 25,26,28. i 29. juna nestabilno vreme uz kisu, mestimicno ili lokalne pljuskove pracene grmljavinom.

Nedeljna prognoza: Leto još je daleko 

 

Meteorolozi i za naredne dane najavljuju svežije vreme za ovo doba godine sa kišom i lokalnim pljuskovima. Prema rečima Branka Sparavala iz „Meteosa“, takvo vreme će nas pratiti sve do 5. juna.

- Na severu Srbije biće za oko pet stepeni hladnije nego na jugu tokom celog perioda. Najhladniji dani biće ponedeljak i utorak - kaže Sparavalo.

Maksimalna temperatura u ponedeljak će biti tek 18 stepeni, a minimalna će se u jednom trenutku spustiti i do petog podeoka na termometru. U nedelju je u nekim delovima Srbije moguć i grad.

Od kraja sledeće nedelje možemo da se nadamo boljem vremenu. Kišobrane ni tada nećemo moći da zaboravimo ali će od srede biti sve toplije i sunčanije, a šanse za pljuskove će se smanjivati. Temperatura će i posle toga nastaviti da raste pa nas za sledeći vikend očekuje znatno tolije i pretežno sunčano vreme.

Нема коментара:

Постави коментар