MENI

Naredne dve nedelje promenljivo vreme

Prohladno vreme, kiša i nepogode prate nas već gotovo ceo maj, a prema najavama metereologa tako će biti sve do 10. juna, ako izuzmemo sredu, 29. maj kada će teperatura skočiti do 28 podeoka.

Kako je za MONDO rekao metereolog Meteosa Branko Sparavalo naredne dve nedelje očekuje nas promenljivo vreme što znači da će i dalje biti kiše, pljuskova i grmljavine, a sami tim i niže temperature.

"Temperature će biti ispod proseka za ovo doba godine, osim u sredu kada ćemo se ugrejati jer će se živa u termometru popeti do 28 podeoka", kaže Sparavalo.

Metereolog Republičkog hidrometereološkog zavoda Nedeljko Todorović ističe da je ovakvo vreme sasvim uobičajeno za maj i jun.

"Ovo su najkišovitiji meseci, pa ne treba da nas čudi i da brinemo da li će biti toplih dana.Druga polovina juna će biti toplija, mada će i tada biti kišnih dana.Tek krajem juna očekuje se da temperature budu i preko 35 stepeni", rekao je za MONDO Todorović i dodao da će leto pred nama biti uobičajeno toplo, ali ne tako suvo kao prošle godine.
(Mondo)

Нема коментара:

Постави коментар