MENI

Nedeljna prognoza: Smenjivaće se sunce i kiša

Sunce i kiša smenjivaće se i tokom ovog majskog vikenda. U utorak i sredu očekuje nas vedro i sunčano vreme koje će pratiti blagi porast temperature.



- U subotu promenljivo vreme uz sunčane intervale, ali i povremenu kišu i lokalne pljuskove - kaže Branko Sparavalo, prognostičar iz "Meteosa".

Niš će prvog dana vikenda biti najtopliji grad sa 25 stepeni. U Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu skala na termometru neće preći 20. podelak.

Sivi oblaci, u pratnji dosadne kiše, nad Srbijom zadržaće se i u nedelju. Temperatura će i dalje biti ispod proseka za ovaj deo godine i neće se bitno razlikovati od prethodnog dana.

- Prema našim proračunima, u nedelju su velike šanse za kišu na području cele Srbije, sa tim što će u Vojvodini doći i do pada temperature za nekoliko stepeni - kažu meteorolozi iz "Meteosa".

U ponedeljak je moguća kiša na istoku i centralnom delu zemlje, a prosečna temperatura biće oko 20 stepeni. Međutim, u večernjim satima doći do razvedravanja iznad cele Srbije.

- U utorak i sredu očekuje nas vedro i sunčano vreme koje će pratiti blagi porast temperature - prognoziraju u "Meteosu".
(Novosti)

Нема коментара:

Постави коментар