MENI

Otkrivene najskrivenije tajne vagine!

Kada se žena uzbudi, njeni intimni delovi se ponašaju kao i kod muškarca - klitoris se povećava i usmine postaju nabreknutije. To je jedna od manje poznatih činjenica o ženskoj intimi koju je profesorka i ginekolog Shelly Holmstrom raskrinkala.


DUBINA, DUŽINA
Dužina unutrašnjih usmina ili malih usmina je između dva i šest santimetara- što je veći raspon od očekivanog. Svi ginekolozi složiće se da ne postoji dobar medicinski, higijenski i estetski razlog zbog kog biste bili nezadovoljni izgledom svoje vagine.

SEKS I OGREBOTINE
Seks može da izazove mikrotraume, čak i kad je osećaj fantastičan. Normalan seks svejedno može da vam stvori male ogrebotine na unutrašnjem tkivu. Zato su žene više izložene riziku obolevanja od polno prenosivih bolesti.

SEKRET
Za žene u predmenopauzi normalno je da svakodnevno imaju sekret. Vagina prosečno dnevno može da "proizvede" kašičicu sekrtea, najčešće belog i bez mirisa.

DLAČICE SU KAO I KOSA
Dlačice u intimnoj zoni su iste boje kao i kosa, samo što nisu jednake dužine. Faza rasta tih dlačica znatno je kraća nego faza rasta kose.

MENSTRUALNA KRV MOŽE DA SPASI ŽIVOT
Naučnici godinama pokušavaju da pronađu medicinski korisnu upotrebu menstrualne krvi koja sadrži matične ćelije sa sposobnošću regeneracije. U najnovijem i najuzbudljivijem istraživanje smatra se da ćeliije menstrualne krvi mogu da pomognu srčanim bolesnicima.

MOŽE DA RADI INTENZIVNE VEŽBE
Mišićni tonus vagine je izuzetno jak. Da biste još više ojačali mišiće, možete svuda i na svakom mestu raditi tzv. Kegelove vežbe, to jest vežbe stezanja vagine.

NJEN MIRIS ZAVISI OD TOGA ŠTA JEDETE
Iako nisu rađene opsežnije studije, poznato je da miris vagine tokom ovulacije može da varira. Može se čak osetiti kada ste jeli beli luk.

KLITORIS
Klitoris ima više nervnih završetaka nego bilo koji drugi deo tela. Kod nekih dama klitoris je bliže, dok je kod drugih udaljeniji od otvora vagine. Istraživanja su otkrila da žene kod kojih je klitoris više odaljen od vaginalnog otvora teže dožive orgazam zbog smanjene stimulacije. Ali ne brinite, postoje različite poze u kojima vas partner može dovesti do vrhunca.

RASTE ZA VREME SEKSA
Kad stavljate, na primer, tampon, čini vam se da je prilično plitko, i zapitate se kako onda stane organ nekog obdarenog momka?
Radi se o takozvanom “razapinjanju šatora”, pojavi pri kojoj se vagina proširi za dve trećine.

ORGAZAM
Kod nekih žena klitoris je bliže vaginalnom otvoru, a kod nekih je dalje od ulaska u vaginu. Žene kod kojih je klitoris dalje od vaginalnog otvora imaju probleme u postizanju orgazma, zato što je tokom odnosa, klitoris manje stimulisan.

VAGINA OMOGUĆAVA TOLIKO VRSTA ZADOVLJSTAVA...
Vaša vagina je čudesna iz razloga zato što će vam pružiti četiri različite vrste orgazma (vaginalni, klitoralni, pomešan i višestruki). Ispravite nas ako nismo u pravu, ali muškarci imaju samo jednu vrstu orgazma?

ŽENSKA EJAKULACIJA
Neke žene ejakuliraju tokom orgazma, ali normalno je i ako vam se to ne dešava. To je mala količina mlečne tečnosti koja najverovatnije potiče od parauretralne žlezde unutar materice. Ukoliko je providna tečnost, verovatno je u pitanju mokraća.

G TAČKA
Ako tražite G-tačku budite strpljivi. Stimulacija ove oblasti obično zahteva više vremena i dublju stimulaciju nego što se pretpostavlja. Pokušajte da pomoću prsta dodirujete prednji zid vagine, gde se nalazi G-tačka. Ako ne možete da je pronađete, ne brinite. Niste jedini. Mnogi tvrde da čak i ne postoji!

VREME JE ZA BEBE
Ona vam kaže kada je najbolje vreme da ostanete u drugom stanju.
Za vreme ovulacije sluz na grliću materice je providna, rastegljiva i elastična.
Taman kakva treba za propuštanje spermatozoida.

IZVOR ZADOVOLJSTVA
Vagina nam pruža toliko mnogo vrsta zadovoljstva. Žena može imati četiri vrste orgazma: klitoralni, vaginalni, pomešan i mnogostruki.

RAĐANJE
Neverovatna je činjenica da vagina može toliko da se rastegne da kroz nju prođe beba teška i do četiri i više kilograma, i da se posle vrati na pređašnju veličinu.
Za to je, posle porođaja, potrebno šest meseci.

NE POSTOJI “NORMALNA”
Ne postoji “normalna” vagina. Zato što ih ima u najrazličitijim oblicima i veličinama. Neke usne su spuštenije, druge su potpuno povučene na unutra. Ne pomišljajte da se podvrgnete plastičnoj operaciji ili “podmlađivanju vagine”. Savršeni ste baš takvi kakvi jeste. U stvari svaka vagina je jedinstvena.

UKRAŠAVANJE
Potpuno je lično kako ćete da je ukrasite. Depilacija, brijanje, tetovaža, pirsing ili jednostavno prirodan izgled. Izbor je na vama i ne dozvolite da vam bilo ko nameće svoje mišljenje.

VAGINOPLASTIKA
Izraz vaginoplastika pokriva sve vrste hirurških zahvata koji menjaju ženske unutrašnje ili spoljne delove gnenitalija. Ponekad se izraz koristi i za operacije pola u slučaju da se žena rodi bez vagine, dakle za transseksualne žene. Puno puta je kod spomenutog zahvata reč i o estetskom ispravljanju oštećenog područja vagine nakon neke bolesti ili veće ozlede. A u zadnje je vreme vaginoplastika postala sinonim za estetsku hirurgiju stidnih usana za žene koje izgledom vlastite vagine nisu zadovoljne. '

SAMA SE ČISTI
Mnogi proizvodi i tečnosti za ispiranje vagine mogu da povećaju rizik od bakterijskih infekcija.
Zato se preporučuje da higijenu održavate samo uz pomoću vode i običnog sapuna, a ona će sama da uradi ostalo.

Нема коментара:

Постави коментар