MENI

Saznajte koliko dugo ćete živeti

U moru brojnih aplikacija za pametne telefone, koje su orijentisane na zdravlje njihovih korisnika, pojavila se i jedna koja otkriva koliko vam je još godina života ostalo.

Ako postoje aplikacije za poboljšanje ljubavnog života, za lakši i lepši san, pa čak i za bacanje čini na neprijatelje, zašto ne bi postojala i aplikacija koja nam otkriva koliko ćemo dugo živeti?

Koristeći podatke nalik onima iz vašeg zdravstvenog kartona, aplikacija “Ignite Wellness Lifestyle Tracker” računa koliko ćete dugo poživeti. Celokupna računica zasnovana je na brojnim raznolikim podacima koje korisnik svakodnevno unosi, kao što su na primer količina pite koju ste pojeli u poslednja 24 sata ili broj kilometara pređenih za taj period, prenosi američki magazin “Time” pozivajući se na sajt PSFK.

“Uzimajući u obzir uticaj svakodnevnih odluka na naše zdravlje, želimo da shvatimo kako možemo da napravimo pozitivan uticaj na zdravlje naših korisnika”, navode autori aplikacije Hermiona i Ben Vej.

Besplatna aplikacija namenjena ajfon telefonima i tabletima kompanije Epl, povezana je sa uređajem “Ignite Pad” koji beleži sve podatke, poredeći ih sve vreme sa podacima o težini i visini korisnika, indeksu telesne mase, krvnom slikom...

Ovo je samo još jedna u nizu “zdravstvenih aplikacija” koje sa porastom prodaje pametnih telefona postaju sve popularnije. Međutim, uprkos njihovoj popularnosti, lekari upozoravaju da njima treba rukovati oprezno i proveriti načine na koje funkcionišu, kako se ne bismo poveli loše izvedenim rezultatima.

Нема коментара:

Постави коментар