MENI

Biznis saveti Tonija Soprana

Legendarni Toni Soprano kojeg je u hit seriji "Sopranovi" glumio iznenada preminuli Džejms Gandolfini, dao nam je neke od najefikasnijih poslovnih saveta.

Stručnjaci poslovnog menadžmenta kao uzore neretko navode istorijske ličnosti poput Linkolna, Atile ili čak Isusa Hrista.

Ipak, neke od najefikasnijih poslovnih saveta dao nam je legendarni "kontroverzni biznismen" Toni Soprano kojeg je u hit seriji " Sopranovi" tumačio Džejms Gandolfini, koji je naglo preminuo od posledica srčanog udara.

Kako voditi uspešan tim ili ostvarivati dugotrajne poslovne veze samo su neka od pitanja na koja nam je odgovor dao najpoznatiji mafijaški bos malih ekrana, piše portal "Biznis nou hau" (Business Know How).

Poznanstva su sve
Toni Soprano svestan je kako su snažne i pozitivne veze ključ uspeha u poslovnom, ali i privatnom životu. S druge strane, nedefinisani i konfliktni odnosi mogu dovesti do neželjenih rezultata.

Oprezno s informacijama
Obratite pažnju gde ćete govoriti otvoreno. Nije svaki razgovor za svačije uši. Slučajno otkrivena informacija može dovesti do nesporazuma i potkopati poverenje tima u vođu.

Budite na licu mesta
Bilo da je reč o striptiz baru ilii talijanskom restoranu, Toni Soprano uvek je na raspolaganju svojim saradnicima te im svojim prisuststvom olakšava donošenje odluka.

Pružite pomoć mladima
Budite mentor mladima jer oni će vam pružiti podršku kad ostarite. Toni je u posao uveo svog nećaka što je metoda kojom se omogućava lakši prelaz vlasti i podrška u kriznim situacijama.

Verujte svojim snovima
Toni Soprano svoje snove ne shvata olako i u njima traži smisao koji će neretko presuditi prilikom donošenja poslovne odluke. Naša podsvest često zna ono što svest odbija prihvatiti.

Spojite posao s uživanjem
Iako se ideja na prvi pogled čini kontraproduktivnom, Toni kombinaciju posla i zabave koristi kako bi osnažio poslovne veze.

Ipak, pre nego što neki od ovih saveta primenite u praksi, imajte u vidu da je Toni Soprano radio "sa one strane zakona", kao i da je na kraju samo reč o liku iz TV serije.

Нема коментара:

Постави коментар