MENI

Rešenja iz matematike (maturski ispit 2013)

Učenici u Srbiji koji su završili osmi razred osnovnih škola polagali su test iz matematike, koji je juče odložen zbog neregularnosti. Ministar Žarko Obradović demantovao navode pojedinih medija da je i rezervni test iz matematike otkriven. 
* Rešenje testa iz matematike pogledajte ovde!Bilo je planirano da osmaci zadatke iz matematike rešavaju juče, ali je polaganje testa odloženo pošto je Republička upisna komisija pronašla fotokopiju jednog testa.

Testiranje je počelo u podne, i trajalo je do 14 časova.

Osmaci su u ponedeljak polagali test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika. Bilo je prijava da se pojavio falsifikat i tog testa, međutim, te sumnje su, kako je rekao ministar Obradović otklonjene.

Ove godine je na testiranju 75 odsto nepoznatih zadataka, dok je 25 odsto delimično poznatih sa izmenjenim sadržajem u odnosu na zbirke.

Učenici ne mogu da "padnu" na maloj maturi, ali treba da imaju što više poena, jer tako povećavaju šansu da upišu željenu školu.

Osmi razred završava 70.385 đaka i ove godine malu maturu prvi put polaže i oko 1.200 odraslih polaznika programa "Druga šansa".

Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 21. juna, konačni 25. juna, a upis učenika u prvom krugu predviđen je za 8. i 9. jul.

Drugi upisni krug na preostalim slobodnim mestima počinje 9. jula i traje do 12. jula.
U srednjim školama ima skoro 80.000 mesta, oko 10.000 više nego što je osmaka.

* Rešenje testa iz matematike pogledajte ovde!

Нема коментара:

Постави коментар