MENI

Sačuvajte sve fotografije i video snimke na jednom mestu!

Novi Flickr foto/video servis nakon unapređenja nudi terabajt memorije za slike svojih korisnika u nepromenjenoj rezoluciji! Pravo mesto da sačuvajte fotografije i video snimke na jednom mestu!

Terabajt je, recimo dovoljan za:
- 512.000 fotki veličine 2 MB
- 1.024.000 fotografija od 1 MB ili čak
- 2.048.000 fotografija veličine 0.5 MB!

Ukoliko ubacujete video snimke, na 1 TB staje:
- 6.287 snimaka od 150 MB ili čak
- 102,400 snimaka od 10 MB!

U zavisnosti od toga kojim fotoaparatom slikate/snimate i u kojim uslovima, na osnovu toga će se menjati i veličina fotografije ili video snimka. Uglavnom, Flickr vam omogućava da gotovo sve fotografije koje ste ikada napravili sačuvate na jednom mestu.

Unapređena veb aplikacija nudi grupisanje i kategorizovanje fotki i videa, razvrstavanje po albumu, po lokaciji snimanja (geo-tagovima) ili nekom drugom kriterijumu koji možete sami da odaberete.

Veliki korak napred predstavlja nova mogćnost da slike, po ubacivanju na Flickr, automatski ubacite i na društvene mreže Facebook, Twitter, Tumblr ili Pinterest.

Sada više ne morate da brinete ni za kvalitet sačuvanih fotografija, jer će ih Flickr sačuvati u originalnoj rezoluciji!

Flickr ima interfejs koji je mešavina iPhotos Galerije sa iOS sistema i Instagram interfejsa. Beline su gotovo potpuno izbrisane, a navigacija kroz aplikaciju je laka i podseća na Windowsov SkyDrive.

Istovremeno sa puštanjem novog veb servisa Flickr je unapredio iOS i Android aplikacije, koje brže prebacuju fotke u vašu virtuelnu Flickr fioku ili album.

Korišćenje Flickr servisa Yahoo kompanije je potpuno besplatno, ali ako želite da uklonite reklame morate da platite oko pet dolara. Bez obzira na to da li ćete ostati u Free ili preći u Premium servis Flickr je obezbedio sjajne uslove da se nijedna fotografija više nikada ne izgubi!

Saveti za lakše korišćenje Flickra:
- često pravite nove albume sa datumima i organizovano otpremajte fotografije
- koristite tagove kako biste automatski grupisali slike
- pre svakog otpremanja slika kreirajte ili odaberite album
- koristite datume za označavanje slika umesto kodova, koji su česta “imena“ fotki
- ne pretrpavajte osnovni/default direktorijum, jer će za nekoliko nedelja biti nemoguće pronaći određenu sliku
- zbog troškova prenosa podataka podesite otpremanje fotografija sa mobilnog samo preko Wi-Fi veze
- povedite računa o tome ko može da vidi vaše fotografije i sakrijte sve što nije za javno prikazivanje.
(Marko Čavić, MONDO)

Нема коментара:

Постави коментар