MENI

HAARP zatvoren!

Američki HAARP program, koji već godinama fascinira teoretičare zavere širom sveta, zatvoren je zbog finansijskih problema. Izgleda da je glavni razlog za krah projekta - pronevera novca. U Srbiji je u julu prošle godine uključen IHY sistem, koji je deo HAARP sistema, a prema teoretičarima zavere velike vrućine i jake zime koje su pogodile Srbiju od tad upravo je prouzrokovao sistem HAARP.

Menadžer programa HAARP Džejms Kini kaže da je objekat koji se nalazi na Aljasci zatvoren još od početka maja, prenosi "Novi Magazin".

"Trenutno je lokacija napuštena jer sve se svodi na novac, a mi ga nemamo" izjavio je Kini dodajući da su svi pristupni putevi blokriani, a da su zgrade zaključene i struja isključena. Takođe je ugašen i sajt programa HAARP

Kini kaže da će program sigurno biti zatvoren sledeća dva meseca.

Međutim, razlog za zatvaranje programa je delom i ekološke prirode jer dizel generatori nisu prošli atest kojim potvrđuje da ne zagađuje okolinu. Popravka generatora košta 800.000 dolara, a njihovo mesečno održavanje 300.000 dolara. Za 10-dnevni rad postrojenja potrebno je čak 500.000 evra, navodi "Novi magazin".

Ipak, izgleda da je glavni razlog za krah projekta pronevera novca.

Naime, kako je objavio sajt Wired, glavni istraživač Alfred Vong proneverio je više od 1,7 miliona dolara koji su bili namenjeni istraživanjima.

Američki HAARP program se inače bavio istraživanjem jonosfere ali teoretičari zavere tvrde da se sistem bavi proučavanjem jonosfere, "koja sadrži veliku količinu jona nastalih delovanjem sunčevog vetra i ima veliki uticaj na prostiranje elektromagnetnih talasa.

Tako, HAARP antenski sistem osim mnoštva uticaja na čovekovu okolinu ali i mentalnu svest, ima uticaja i na klimu i klimatske promene. Ove antene raspoređene su po celoj planeti radi "jake kontrole i nadgledanje stanovništva", pa se u bližoj budućnosti elektronskim zračenjima može razviti sistem koji slabi moždane funkcije ljudi u određenim regionima u dužem periodu, pa će se ljudski rod deliti na gospodare i korisne idiote".

U Srbiji je u julu prošle godine uključen IHY sistem, koji je deo HAARP sistema, a prema teoretičarima zavere velike vrućine i jake zime koje su pogodile Srbiju od tad upravo je prouzrokovao sistem HAARP.

Нема коментара:

Постави коментар