MENI

Sahranjena mala Tijana: Ispraćaj princeze

Povorka od oko 600 ljudi na groblju Lešće u potpunoj tišini ispratila je malu Tijanu Ognjanović na večni počinak. Skrhani bolom, od svoje princezice oprostili su se roditelji Jelena i Nebojša, kao i brojna rodbina i prijatelji među kojima su prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević.

U 11 sati počelo je opelo koje je držao episkop Atansije Rakita, a među okupljenima moglo se videti i stotinak kolega policajaca Nebojša Ognjanovića.

- I nevini stradaju da bi nas iz naše sebičnosti izveli. Ako tražimo logiku pravde - nema je. Neko doživi 90 godina i ne nađe suštinu, a ova devojčica, bezgrešna, uradila je više nego svi mi zajedno. I vi ste, braćo i sestre, dali svoje srce i dušu prateći nju u njenoj želji za životom. Tijana nas je učinila boljima i njena lekcija nije završena. Ko god je se bude setio, setiće se dobrote i lepote. Hvala Tijani što se pojavila među nama i probudila ono što je dobro - poručio je u govoru Atanasije Rakita.



Maloj Tijani pre šest godina otkriven je redak oblik restriktivne kardiomiopatije i od tada je lečena na Institutu za majku i dete. Roditelji su u međuvremenu pokrenuli akciju prikupljanja novca za transplantaciju srca. Borba da Tijana dobije novo srce je probudila i pokrenula čitavu Srbiju i novac za odlazak u Hjuston je prikupljen.

Početkom aprila u pratnji roditelja Tijana je otputovala u Hjuston. Početkom jula Tijani je počelo da se pogoršava stanje. Operisana je i lekari su joj ugradili i veštačku pumpu. Nažalost, u noći između nedelje i ponedeljka došlo je do naglog otkazivanja organa i njen život se ugasio u ranim jutarnjim časovima.
(Bliconline)

Нема коментара:

Постави коментар