MENI

TV Nova - nova nacionalna televizija u Srbiji?

Doskorašnji direktor Prve televizije Dejan Jocić i njegov novi projekat TV „Nova“ trebalo bi da dobiju nacionalnu frekvenciju za emitovanje programa koja je ostala upražnjena gašenjem „Avale“, saznaje „Blic“.



Jocić ima političku podršku vladajuće Srpske napredne stranke, a kapital kojim pokreće novu televiziju obezbedio je uz pomoć za sada anonimnih nemačko-austrijskih partnera. Kao što je “Blic” već pisao, on je već “preoteo” prava za nastavak emitovanja serije “Sulejman Veličanstveni” svojoj bivšoj televiziji, a trenutno gradi veliki studio u Kotežu.

U Republičkoj radiodifuznoj agenciji kažu da na konkurs koji je raspisan još početkom maja nije stigla još nijedna prijava, ali očekuju da će do utorka, 9. jula, zainteresovani emiteri predati neophodnu dokumentaciju.

- Niko se do sada nije zvanično prijavio na konkurs, ali očekujemo nekoliko prijava poslednjeg dana - kaže za “Blic” Goran Karadžić, zamenik predsednika saveta RRA.

Prethodnih dana u javnosti se spekulisalo da bi na konkurs mogle da se jave i “Skaj plus televizija“ iza koje takođe stoji Srpska napredna stranka i na čijem se čelu nalazi Zoran Bašanović, kao i balkanski ogranak “Al Džazire”.
(Blic)

Нема коментара:

Постави коментар