MENI

CIA priznala: Area 51 postoji

U dokumentima s kojih je skinuta oznaka tajnosti, američka obaveštajna služba CIA potvrdila je spekulacije koje su trajale decenijama - super-tajna baza "Oblast 51" (Area 51) zaista postoji.


Nacionalni sigurnosni arhiv Univerziteta Džordž Vašington dobio je na uvid dokument službe CIA o istoriji programa razvoja špijunskog aviona U-2 i juče su ga i javno objavili, prenosi cNet.

Taj dokument pregledan je još 2002. godine, ali svaki spomen dotične baze bio je redaktovan, odnosno izbrisan ili zatamnjen. Te godine dokument je pregledao Džefri Rihelson, iz američkog nacionalnog arhiva. On je 2005. godine ponovo zatražio isti dokument na uvid, a tek pre nekoliko nedelja ga je opet i dobio, ali ovog puta u njemu ništa nije izbrisano i jasno se moglo pročitati gde se program provodio - u bazi poznatoj kao "Area 51".

Rihelson veruje kako je CIA spomenutim dokumentom verovatno odlučila da ne prikriva više očiglednu stvar, ipak ne otkrivajući i eventualne tajne programe koji se možda tamo sprovode ili su se sprovodili.

Oblast 51 američka vojna baza u Nevadi, oko 180 kilometara od Las Vegasa, koja je nastala je 1955. godine. To je visoko čuvana baza za ispitivanje aviona i novih oružja. Zbog te visoke tajnosti došlo se i do sumnje da se ovde vrše ispitivanja nad vanzemaljskim letelicama i bićima. Postoje neke pojedinačne izjave i različita viđenja čudnih pojava u okolini baze. Približavanja bazi su dokazali da je baza još uvek aktivna.

Нема коментара:

Постави коментар