MENI

"Dizajnirana vagina" u trendu

Labioplastika predstavlja estetsku hiruršku korekciju velikih i malih usmina sa ciljem poboljšanja izgleda i korigovanja neregularnosti. Izgled intimnih delova tela jeste trenutno jedna od najvećih briga Britanki pa je labioplastika u velikom porastu u ovoj zemlji.

Za poslednjih 12 meseci Velika Britanija je zabeležila porast od čak 109% kada je labioplastika u pitanju.

Rast tako specifične intervnecije je obično vođen značajnim povećanjem svesti o izgledu, koje dolazi iz medije - novina ili televizije.

Svaka procedura pa tako i ova, nosi sa sobom neke rizike o kojima je neophodno obavestiti pacijentkinje.

Ono što je oduvek bila dilema jeste pitanje, čemu služi ova operacija? Da li je "dizajnirana vagina" alat ženske moći ili su žene postale "plen" nove "xxx kulture"?

Pol Binvil, hirurg koji drži kliniku na kojoj se obavljaju ovakve operacije kaže: "Ove statistike odražavaju trendove u estetskoj hirurgiji. U mojoj praksi, konkretno, brojka je još veća. Broj labioplastike je u poslednjih godinu dana porastao za 200%. Polovina mojih pacijentkinja radi ove operacije zato što imaju funkcionalni problem, pri vežbanju, jahanju ili vožnji bicikla. Ostatak to radi iz čisto estetskih razloga i kako bi pojačali svoje samopouzdanje".

"Kao što žene sa velikim grudima žele manje, kao što žene sa malim grudima žele veće, isto je i sa labioplastikom" dodaje Binvil.

On takođe prizaje da nema problem da odbije pacijentkinje ukoliko nisu podobne za operaciju, imaju prevelika očekivanja ili ne razumeju operaciju.

Cena ove operacije nije zanemarljiva. U zavisnosti od klinike, ona se kreće između 1.500 i 4.300 evra.
Izvor: Daily Mail

Нема коментара:

Постави коментар