MENI

Ruinirana vila u kojoj se Jovanka Broz razbolela! (VIDEO)

Jovanka Broz (89) do trenutka kada je zbog lošeg zdravstvenog stanja primljena u bolnicu, sama se brinula o sebi i kući od 750 kvadrata koju joj je dodelila država. Nekada velelepna vila se, zbog nebrige koja je trajala decenijama, pretvorila u ruinu. Kako nije bila održavana, kuća je  u početnoj fazi raspada.




Trošni zidovi, malter koji otpada, vlaga koja je povukla. U prostorijama koje se godinama nisu upotrebljavale, nameštaj je naguran i prekriven najlonom.

- Samo jedan ćošak ne prokišnjava – našalila se Jovanka 2009, kada su joj Ivica Dačić i Rasim Ljajić uručili pasoš i lična dokumenta.

Ovu kuću trebalo je da održava Uprava za zajedničke poslove državnih organa, a da li je to činjeno, procenite sami.

Udovica supruga Josipa Broza Tita, u petak je primljena u Urgentni centar u veoma lošem zdravstvenom stanju, dehidrirana i s jednim vidom pomućene svesti, u pospanom stanju, rekli su lekari.

Danas se očekuju prvi nalazi patohistologije na osnovu kojih će se znati kakvo je poreklo rana na grudima i dojci, za koje se sumnja da su tumorske.

Brozovu udovicu u bolnicu su dovela dva rođaka, kada je već kolabirala, iznurena od nejedenja i neuzimanja tečnosti, puna dekubitalnih rana i u zapuštenom zdravstvenom stanju. Dokle god je mogla, opirala se hospitalizaciji, razočarana i rezignirana svime što se oko nje dešava.
Foto: Youtube / Biro mup

Najveći bes u poslednje vreme izazivao joj je ponovni zastoj u sudskom postupku podele Titove imovine.

“E, moj Milane, pre ću ja pozdraviti Tita, nego što će se završiti ostavinski postupak”, rekla je pre nekoliko dana dugogodišnjem prijatelju Milanu Šarcu, prenose “Novosti”.

I ona i ostali naslednici revoltirani su što je ova ostavina ušla u 34. godinu, čime se svrstala u “top ten” najdužih parnica srpskog pravosuđa.

Tokom jučerašnjeg dana se na nekim regionalnim sajtovima pojavila informacija da je ona preminula, što su lekari Kliničkog centra Srbije demantovali. Iz Urgentnog centra danas je rečeno da se njeno stanje blago popravilo.
(Foto: Youtube / Biro mup, Izvor: Medio.rs)

Нема коментара:

Постави коментар