MENI

Žena 46 godina bila trudna, rodila kameno dete!? (VIDEO)

Slučaj Zahre Aboutalib (75), koja je bila trudna 46 godina, ostavio je medicinske stručnjake u čudu. Ona je pre 46 godina ostala u drugom stanju, ali dete nikada nije rodila. Ova Marokanka rodila je "kamenu dete" 46 godina nakon što je začeto!
Godine 1955., Zahra Aboutalib je počela da se porađa u malom selu nadomak Kasablanke. Porođaj je trajao 48 sata, ali se beba nije rodila. Zahra je prebačena u obližnju bolnicu kako bi se porođaj nastavio pod nadzorom stručnjaka. Međutim, kada je videla kako je jedna mlada devojka u mukama umrla tokom operacije, Zahra je u panici pobegla iz bolnice u strahu da će i ona deliti istu sudbinu sa devojkom.

Neopisivi bolovi su trajali danima i jednog dana su misteriozno prestali. Verujući u mit „uspavane bebe“, Zahra je zaboravila na trudnoću u nadi da će se dete kasnije roditi.

Decenije su proše i beba se nije rodila. Zahra je u međuvremenu usvojila troje dece i postala baka. Kada je napunila 75 godina, jaki bolovi su se vratili, ali lekari nisu imali adekvatno objašnjenje. Doktor Taibi Kvazani verovao je da je Zahrin stomak bio natečen usled tomora na jajnicima i poslao je na snimanje.

Lekari su bili šokirani kada su dobili rezultate. Unutar Zahrinog stomaka nalazio se plod deteta koji se skamenio usled kalcifikacije. Plod deteta nije preživeo jer se razvijao van materice i srastao sa ostalim Zahrinim organima.
Kako bi se odbranio od infekcije, Zahrin organizam je oko mrtvog ploda stvorio zaštitni sloj koji se vremenom postao sve tvrđi. Operacija pomoću koje bi se uklonilo "kameno dete" je bila veoma komplikovana jer je plod srastao sa ostalim organima.

Mrtva beba, koja je bila u Zahrinom organizmu 46 godina, uspešno je operacijom odstranjena. Njen beg iz bolnice pre 46 godina joj je verovatno spasao život. Da je tada operisana, kada nisu postojali savremeni aparati za skeniranje, doktori bi sigurno presekli pupčanu vrpcu jer ne bi znali kako je dete pozicionirano i izazvali unutrašnje krvarenje koje bi se kobno završilo po majku i dete.

Oko 300 sličnih slučajeva je zabeleženo tokom godina, ali Zahrino "kameno dete" je provelo najviše vremena u stomaku. (Telepromter, Kurir)

Нема коментара:

Постави коментар