MENI

Prognoza vremena do kraja septembra: Toplo i kišovito

U narednih dvadesetak dana očekuje nas promenljivo vreme. Smenjivaće se sunce i kiša, a možemo da očekujemo prosečne dnevne temperature od 15 do 30 stepeni.

"Ovog septembra vreme će biti promenljivo sa dosta padavina, čak i više nego što je to uobičajeno za to doba godine", rekao je meteorolog Meteosa Branko Sparavalo za MONDO.

On je naveo da će naoblačenja sa kišom, ali i sunčani dani, obeležiti narednih 20 dana u Srbiji.

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović rekao je MONDO da nas narednih deset dana očekuju kiša, pljuskovi i grmljavine.

"Onda će dva do tri dana biti suvo i toplo vremene, između 19. i 22. septembra, pa opet promenljivo sa kišom", rekao je Todorović.

On je kazao da postoji velika verovatnoća da će u oktobru biti miholjsko leto, kada bi temperatura trebalo da bude niža od septembarske, ali iznad proseka za to doba godine.

Međutim, to za sada nije sigurno, ali jeste da se u oktobru dešavaju najveće temperaturne promene od toplog ka hladnom vremenu tako da će sigurno biti dosta svežije.

Na sajtu RHMZ-a mesečna septembarska prognoza za Beograd prikazuje više od 15 dana sa kišom, od toga sedam dana biće sa grmljavinama, ali i jakim vetrom.

Na Kopaoniku je 17. i 18. septembra čak moguća i susnežica, temperatura će se u najhladnijem delu dana spustiti i do nula stepeni, dok će na Zlatiboru 19. septembra biti svega tri stepena, prognozira RHMZ.

Нема коментара:

Постави коментар