MENI

Srpkinje seksualno najaktivnije u Evropi?

Sa 2,4 seksualna odnosa tokom nedelje, žene u Srbiji su iznad evropskog proseka. Trećina njih upražnjava seks i kada nisu zaljubljene u partnera, a malo znaju o kontracepciji.

Naše žene su, sa 2,4 seksualna odnosa nedeljno, malo iznad ostalih dama iz Evrope, koje u proseku vode ljubav 2,3 puta u toku jedne nedelje. Međutim, zajedničko im je slabo poznavanje metoda kontracepcije, što za rezultat ima visoku stopu namernih prekida trudnoće.

Ove rezultate predstavila je multionacionalna farmaceutska kompanija "Rihter Gedeon", na osnovu istraživanja u kome je učestvovalo 6.600 žena, starosti  od 15 do 49 godina iz 14 zemalja, uključujući i Srbiju.

"U Srbiji se 26 odsto žena odlučuje za rizične kontraceptivne metode – prekinut snošaj ili metod računanja plodnih dana. Smatraju da su vrlo emancipovane i da planiraju svoj seksualni život, ali rezultati pokazuju da nisu edukovane o kontracepciji, a dokaz je procenat abortusa", rekao je dr Zoran Stanković za "Informer".

Gotovo polovina ispitanica više puta se odlučila za prekid trudnoće, a 19 odsto njih imalo je jedan abortus. Prema rezultatima ove studije, žene u Srbiji najčešće prekidaju trudnoću u 31. godini ili kada već imaju jedno dete.

Zbog ovakvih rezultata, dr Stanković ističe da je na početku veze, dok se partneri ne poznaju dovoljno, najbolje koristiti kondom i pilule, a kasnije spiralu.

Prema ovoj studiji, žene u Srbiji imaju dosta seksualnih partnera, a čak trećina ispitanica se upušta u odnose bez ljubavi, na prvom sastanku.
(Mondo)

Нема коментара:

Постави коментар