MENI

ASTRO: Kako imati sreću u ljubavi?

Pozicija Venere u horoskopu govori o sudbini našeg ljubavnog života. S obzirom da je i boginja ljubavi Afrodita (Venera) imala kompleksan ljubavni život, izgleda kao da ljubav često nosi i određene teškoće, a u nekim slučajevim i tragične posledice. Šta je to što kvari ovako uzvišen doživljaj i kao senka prati njeno naličje? Odgovor je dao Predrag Petković u časopisu "Treće oko"

NESREĆNA BOGINJA LJUBAVI

Ljubav kao tema uvek je bila inspiracija umetnicima, kompozitorima, piscima, pesnicima i svima koji su u njoj videli uzvišena osećanja. Ona je inspiracija života, jer ga pokreće. Ipak, zbog nje su se vodili ratovi i često dešavali dramatični događaji. Afrodita je bila nesrećna zbog toga što nije volela svog muža Hefesta i zato mu je bila neverna. Najčešće je ulazila u ljubavne odnose sa Aresom sa kojim je dobila Erosa i Harmoniju, ali i sa Hermesom, Dionisom i ostalim bogovima. Zevs je imao ljubavnice koje je njegova ljubomorna žena Hera stalno proganjala. Izgleda da ljubav nije problematična samo ljudima, već i bogovima. Tako je bilo oduvek, a verovatno će tako i ostati. Ipak, ljubavni zanos je toliko jak da i najmoćniji padaju pred njim.

Venera se svaki dan pomera po jedan stepen, tako da u toku jedne godine može da se nađe u horoskopu na 360 mesta. Sa te pozicije formiraće aspekte sa drugim planetama i naći će se u jednoj od 12 astroloških kuća i u nekom od zodijačkih znakova. To je dovoljno da se proceni kakvu sudbinu osoba nosi kada je u pitanju ljubav i brak. Pored toga, njena pozicija u horoskopu govori gde i na koji način možemo da upoznamo partnera, što je jedno od najčešće postavljenih pitanja pri analizi horoskopa.


VENERA RATNICA, ILI LJUBAVNICA

Pored toga što treba da procenimo poziciju naše Venere, obavezno treba da procenimo i Veneru našeg partnera. Naša Venera ukazuje na našu sudbinu u ljubavi, kao što njegova ukazuje na njegovu. Kada se dve sudbine pomešaju, svašta može da se desi. Onaj horoskop koji je po prirodi jači vodiće vezu, dok će slabiji biti u njegovoj senci. Da bi se procenio kvalitet jednog odnosa ovo je prvo što mora da se proceni. Ako želite skladnu i dugu vezu ili brak, budite oprezni kada ulazite u vezu sa osobama koje imaju Veneru u Ovnu, Blizancima, Strelcu i Vodoliji. Kada se nađe u ovim znacima, to uglavnom govori o velikoj borbi da se održi odnos, a može da dovede i do razvoda.

Venera (ljubav, brak) u Ovnu (rat, sukob) je snažan pokazatelj ljubavnih problema, nestabilnosti, svađa, a nekada i fizičkih obračuna, što ume da dovede do prekida odnosa. Ako je napadnuta i drugim planetama, sigurno dolazi do razvoda. Ove osobe vrlo brzo ulaze u brak, ali on, po pravilu, kratko traje.

Jake strasti gotovo zaslepljuju, pa osoba ne vidi realnu situaciju i srlja, što često vodi u besmisao. Ako neko ima Veneru u Ovnu, onda sve funkcioniše savršeno, dok se osoba ne osvoji. Kada to dobije, onda neko vreme uživa u pobedi, a onda ide dalje. Baš kao ratnik koji osvoji teritoriju, u njoj uživa neko vreme, ali nemiran duh želi nove izazove, nove pobede, pa se nikada ne zaustavlja, već ide dalje. Zato je ova pozicija Venere vrlo riskantna za trajnost, bez obzra da li je imate vi ili partner.

Jedna mlada devojka se zaljubila u dečka koji je dugo pokušavao da je fascinira na sve moguće načine. Uspeo je da je osvoji i ona mu se kroz neko vreme potpuno predala. Međutim, on je imao Veneru u Ovnu u lošim aspektima i jedino što je bilo sigurno je da će je ostaviti čim mu se bude predala, ili kad nađe nekog koga će želeti da osvaja. Ovan je osvajač, pa kad se Venera tu nađe, ne postoji mir i harmonija, nego samo strasti, osvajanje i prekidi. To se upravo i desilo. Kada je dobio što je želeo, jednostavno je otišao da osvaja drugu teritoriju. Iako sam je upozoravao da joj muškarac sa Venerom u Ovnu neće doneti sreću i da ne račina ozbiljno na tu vezu, ona se ipak nadala da će ostati zajedno. Posle burnih strasti i velilke ljubavi, on je jednostavno shvatio da više nema inspiracije u toj vezi i ostavio ju je. S obzirom da ona ima Veneru u Ribama, imala je velike iluzije u ljubavi. To ukazuje na lošu procenu partnera, samozavaravanje i idealizaciju. U ovakvoj kombinaciji veza je osuđena na propast.

IZNAD SVEGA - AVANTURA

Slična situacija je sa Venerom u Strelcu. Sa ovom pozicijom Venere osoba ne može da bude verna. Ako to vidite u horoskopu vašeg partnera prihvatite to, ili odmah odustanite. On ne može da bude samo sa jednom osobom i uvek je potrebno više njih da bi se osećao ispunjeno. To je avanturistička Venera. Ako vam je to potrebno, ovo je onda idealno, ali ako želite ozbiljnu vezu ili brak, na to ne računajte. Ova Venera ukazuje na ljubav koja se dešava još na fakultetu, putovanjima, sa strancima i dr. Obično donosi puno uživanja, ali je ta ljubav najčešće kratkog daha. Ako je imate vi, onda vam je jasno o čemu se radi. Ali ako je ima vaš partner, onda se zapitajte da li možda postoji druga. Pardon, možda ste u stvari - vi ta druga.

VENERA SA DVA LICA

S obzirom da su Blizanci znak dvojnosti, često se dešava da osobe sa Venerom u ovom znaku imaju paralelnu vezu. Iako ovde nije previše strastvena, ona ipak uživa u ljubavi kao u igri. Želi sve da proba, ali joj retko šta drži pažnju. Prva ljubav se najčešće desi još u osnovnoj školi. Ova pozicija obično ukazuje na više brakova. Ako je ima vaš partner, budite sigurni da su mu predodređena najmanje dva braka. Ako je jedan već bio, onda imate neke šanse.

Međutim, ako nije, šansa da se održi brak je vrlo mala. Jedan muškarac me je pitao da li njegova sadašnja devojka, odnosno buduća žena, ima samo jedan brak u horoskopu ili više. S obzirom da se kod nje Venera nalazila u Blizancima, rekao sam da će imati najmanje dva braka. Pošto je bio mnogo vezan za nju, želeo je da nastavi vezu i povrh upozorenja da će se ona najmanje dva puta udavati. Udala se za njega ali se brzo i razvela, otkrivši da on ima paralelnu (Blilzanci), vezu (Venera). Ona se nalazila u 12. kući (tajna). Osobe sa Venerom u 12. kući gotovo po pravilu uvek imaju tajne veze. Ona je takođe imala Veneru (brak) u Blizancima (dva) pa se i kroz njen horoskop videlo da moraju da se razvedu. Jednostavno, takva im je bila sudbina.

NEK TRAJE DOKLE TRAJE...

Vrlo nesigurno mesto kada je u pitanju trajnost odnosa je Venera u Vodoliji. Vodolija je znak razvoda, pa je najveći procenat razvedenih upravo ova pozicija planete. Ovo je takođe znak slobode, ali neobičnih i neočekivanih događaja. Sa njom u ljubavnom životu sve može da se očekuje, od nepredvidivih ulazaka u strasne ljubavne veze, brzog ulaska u brak, avantura i eksperimentisanja u ljubavi, do naglih i burnih prekida i razvoda. Ova Venera može da donese mnogo lepih momenata i vrlo posebnih doživljaja, ali je problem što nikada ne znate koliko će sve da traje. Ona će da donese najneobičnije i predivne stvari u ljubavi, ali njeno drugo lice je uvek prisutno, a to je zebnja da se sve naglo ne završi.

Jedna žena je sa ovom pozicijom Venere imala čak tri braka sa nepunih 40 godina. Imala je skandalozne ljubavi i vrlo neobičan emotivni život. Proživela je najveće ljubavi i strasti, ali ništa nije uspelo da traje duže od nekoliko godina. Sada se sprema da uđe u četvrti brak. Da stvar bude interesantnija, pored toga što ima Veneru u Vodoliji, ona je i rođena u znaku Vodolije. Šanse za sreću u ljubavi sa ovom pozicijom planeta vrlo su male, ali tako specifične i lepe stvari se ipak dožive samo sa ovom pozicijom Venere.

Dakle, ovo su makar po astrološkom znaku gledano, najproblematičnije Venere. Naravno da se u horoskopu gledaju i drugi parametri koji bi sve ovo potvrdili, ali ona je od izuzetne važnosti i kod većine ljudi ona govori o onome što će se dešavati u ljubavi.

ŽRTVA ILUZIJA

Još jedna pozicija koja opet ima dvostruku prirodu je Venera u Ribama. Tu je ona egzaltirana, što znači najsrećnija. Ipak, u praksi, pored velikih ljubavnih ideala, zaljubljivanja, bajkovite ljubavi, davanja sebe i čak žrtvovanja zarad ljubavi, kao da je negde osuđena na razočaranje. Simbol Riba su dve ribe koje idu u suprotnom smeru. To ukazuje na konfuznost ovog znaka, kao i na problematične ljubavi koje Venera ovde donosi. Ovo je zaljubljiva Venera koja često idealizuje partnera, a onda ispada žrtva svega. Istina je da je ovo jedna od najboljih pozicija Venere i da je možda samo sa ovom pozicijom moguće doživeti onu iskonsku ljubav. Ipak, ne ukazuje na trajnost, već samo na zanesenost.

Zbog dvojnosti Riba, Venera ovde često ukazuje na paralelne veze, tajne ljubavi, ali i konfuzne nedefinisane situacije i odnose. Sa njom odnosi stvarno znaju da se iskomplikuju.

LJUBAV ILI MAGIJA

Još jedna problematična Venera je u znaku Škorpije. Iako ona ovde može da ukaže na fatalnu ljubav, strast, posesivnost, a često i trajnost, ipak ima svoje drugo lice. Venera je ovde pod jakim uplivom strasti koje je najviše vežu za partnera. S obzirom da Škorpija vlada smrću, ova pozicija govori o ljubavi do smrti. Međutim, može da ukaže i na smrt partnera, kao i veliku tugu za njim. Ako je loše aspektovana dovodi do kraja odnosa, što je opet jedan vid smrti. Ova Venera je prilično teška, jako vezana za seks, jer joj je tu inspiracija za sve druge stvari u životu. Ako je tu nezadovoljna, biće nezadovoljna u svim životnim segmentima. Sa lošom pozicijom Saturna ili Plutona, Venera u Škorpiji može da govori i o ljubavnom prokletstvu ili crnomagijskom napadu. Škorpije obično nose dugove iz prošlih života zbog veštičarenja. Sada to može da im se odrazi na ljubavni život i da ih zbog toga prati nesreća.

LEDENO SRCE

Sličnu, ali ne tako tešku sudbinu, ima Venera u Devici. Ona je jedan od znakova nesrećne ljubavi. Teško ostvaruje veze, a i kad se to desi nije opuštena i svaka sitnica joj kvari koncept sreće. Najčešće teško pronalazi nekog koja joj se sviđa, pa se ova pozicija sreće kod osoba koje su dugo same. Ima puno neudatih i neoženjenih sa ovim položajem Venere. Ona obično puno traži, a malo dobija. Venera u Jarcu može da bude karmički opterećena, jer je pod uticajem Saturna. Ona obično kasnije donosi pravu ljubav. Može da bude problematična ako ima teške aspekte, ali uglavnom odnosi traju. Međutim, ako je polje braka loše a Venera u Jarcu, može da se desi da brak traje, ali u njemu nema ispunjenosti i zadovoljstva. Po pravilu, osoba sa Venerom u Jarcu je strastvena, ali i verna. Ne ulazi tek tako u seksualne odnose. Često deluje hladno i distancirano, ali ako neko uspe da probudu tu zaleđenu strast, onda se Venera u Jarcu polako otapa i potpuno se predaje. Ova pozicija ukazuje na pojavu partnera iz prethodnih života, kao i na sudbinski predodređene ljubavne događaje.

VEZA SA KOSMOSOM

Ostali znaci gde bi Venera mogla da se nađe, kao što su Bik, Rak, Lav i Vaga, nisu previše problematični. Obično su znak sreće i trajnosti i retko se razvode, naravno ukoliko ovu Veneru ne napada Uran ili Pluton, jer oni mogu da unište vezu gde god da se nađe Venera. Uran je najveći neprijatelj braka, pa razvod donosi ako se nađe u 7. kući (brak), 4. kući (porodica), u 1. kući, a nekad i u 10. kući. Ako je sa Venerom u lošem odnosu, veze i brakovi su neodrživi. Slična stvar je i sa Plutonom, koji pored svog već teškog uticaja može da ukaže na prokletstvo ili magijski napad.

Ipak, postoji način kako da se sve loše stvari poprave, čak i ako se Venera nalazi na rizičnim mestima. Treba samo znati i umeti. Astrologija treba da promeni naše koncepte i poglede da bismo mogli da budemo srećni. Ako promenimo sebe, promenićemo i okolnosti našeg života, a to je upravo onaj eliksir sreće koji svi tražimo. Kosmos za nas uvek ima rešenje, samo treba da se povežemo sa njim. Ako to uspemo, sve smo uspeli. Planete će tada biti naši čuvari i zaštitnici, a ne goniči i dželati.

Autor: Predrag Petković, Izvor: “TREĆE OKO”

1 коментар:

  1. Cijeli moj život nikad nisam vidio ništa što bi tako brzo djelovalo kao čarolija Dr.Agbazara. Nakon što sam kontaktirao Dr.Agbazaru, počeo sam vjerovati u izreku da svaki novčić ima dvije strane. Kad me je ljubavnik ostavio, zaklela se da mi se više nikada neće vratiti, ali hvala Bogu što mi je pomoću Dr.Agbazare u roku od 48 sati vratila svog ljubavnika i također želim da drugi ljudi koji su slomljeni srca kontaktiraju Dr. Agbazara kroz ove detalje ispod koje su putem e-pošte: ( agbazara@gmail.com ) ili putem Whatsapp na +2348104102662 onda možete vidjeti čudesa Dr.Agbazara


















































    ОдговориИзбриши