MENI

Blic video: Snimci policijskih presretača - Vozi 200 na sat brže od ograničenja

Vožnja 261 kilometar na sat autoputem ka Novom Sadu, preticanje preko duple pune linije na izlasku iz Beograda, suluda vožnja novosadskim ulicama 140 na sat sa putnikom u gepeku, samo su neki od snimaka bahate vožnje koje ćete moći da pogledate na sajtu "Blica". 

Na prvom od ovih dramatičnih snimaka vidi se vozač BMW-a koji je vozio čak 261 kilometar na sat!
Vozač BMW-a novosadskih tablica snimljen je da vozi autoputem ka Novom Sadu brzinom od čak 261 kilometar na sat. Ograničenje na tom delu puta je zbog radova bilo 60 kilometara na sat, što znači da je vozač prekoračio brzinu za 200.

Ovo se smatra posebno nasilničkom vožnjom i predviđena kazna za ovo je od 30 do 60 dana zatvora, uz oduzimanje dozvole na godinu dana i 15 kaznenih poena.

Bahati vozač BMW-a samo je prvi u nizu primera koje će posetioci sajta "Blica" moći da vide. Kada pogledate ove snimke, nikako ne čudi činjenica da svake godine u Srbiji pogine više od 600 ljudi, a više od 20.000 bude povređeno.

- Zbog čestih udesa na Ibarskoj magistrali policija je na svakih 30 kilometara postavila patrole sa radarom, koje će kontrolisati prebrzu vožnju i nepropisna preticanja. Uprkos tome, presretači svakog dana kazne najmanje 10 vozača koji voze brže od 130 na sat - kaže Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije.

Osim na Ibarskoj magistrali, presretači vozače kažnjavaju i na autoputu, gde je prosek 15 kazni dnevno za prebrzu vožnju. Simić dodaje da osim presretača, zaustavne trake na autoputu kontrolišu policajci u civilu, koji sa kamerom stoje na nadvožnjacima ili pored puta.
(Blic)

Нема коментара:

Постави коментар