MENI

Brankica Stanković: “Insajder – moja priča”, sve o čemu je moralo da se ćuti (VIDEO)

Brankica Stankovic je napisala knigu u kojoj ni imena ljudi ni mesta radnji nisu izmenjena. Knjiga "Insajder, moja priča" je iskreno i potresno svedočanstvo o tome kako je fizički i psihički preživela period u kojem je mreža osoba planirala njenu likvidaciju, gde je sve morala biti skolonjena i kako je uspela da sačuva emisiju Insajder.
Veran Matić, glavni i odgovorni urednik Informativnog programa B92, kaže da sva saznanja svih ovih godina nisu smela da izađu u javnost

- Prvo ona nije mogla o tome da priča javno. O svemu onome što joj se događa, koje su to pretnje… Vrlo često je osećala i neku vrstu neverice od strane kolega. Sa druge strane, ja sma imao problem što sam vrlo često i od nje više stvari znao, pokušavao da razumem, dobijao sve više informacija. Takođe nisam smeo ni njoj da govorim, ni da upotrebim javnost kao zaštitu – kaže Matić.

Brankica Stanković neće davati intervjue povodom izlaska knjige, jer smatra da je sve što je imala da kaže napisala i da će javnosti mnoge stvari biti jasnije, kada budu saznali činenice o kojima je na zvaničan zahtev morala da ćuti.

Serijal Insajdera “Energetski (ne)sporazum” nastavlja se večeras. Treća epizoda Insadera emituje se u 21, 45, odmah nakon emisije “Insajder – moja priča”

-Knjiga je veoma iskrena, otvorena, i ima veoma ozbiljni dokumentovani deo kada je reč o samoj ugoroženosti. Mislim da ova kniga takođe može da predstavlja neku vrstu preokreta u životu autorke Brankice Stanković – dodaje Veran Matić.

Knjiga bi, prema mišljenju Verana Matića, trebalo da posluži i kao izvor tema za druge novinare, ali i da bude alarm za poboljšanje položaja novinara uopšte.

Knjigu Brankice Stanković u izdanju Samizdata B92 od sutra možete naći na kioscima širom Srbije ili naručiti na internet strani shop.b92.
(B92)

Нема коментара:

Постави коментар