MENI

Ignorišite lančane poruke preko Vibera i WhatsAppa

Pošto je u sredu brojnim korisnicima WhatsApp Messengera u Srbiji stiglo obaveštenje da će ovaj servis biti naplaćivan, dan kasnije je slična poruka počela da kruži Viberom. Šta da radite sa ovim porukama?



"Kompanija Viber Medija inc. uvodi pretplatu korisnicima Republike Srbije. Poziv će koštati 0.33din/min, a sms 0.05. Ukoliko želite i dalje da koristite besplatne usluge servisa morate potvrditi da ste aktivan korisnik Viber aplikacije tako što ćete slati poruke sa ovim istim sadržajem na 20 korisnika servisa i tako ćete ostvariti besplatan servis. Hvala na poverenju", stoji vrlo ofrlje u poruci koja kruži i potpisana je sa "Vaš @team Viber 2013".

Prethodno su mnogi korisnici slične aplikacije za komunikaciju i razmenu multimedijalnih sadržaja dobili sledeću poruku:

"WhatsApp će u subotu postati platnim. Ako imate barem 10 kontakata, pošaljite im ovu poruku. Na taj način ćemo videti da ste aktivni korisnik, imaćete plav znak i ostaće besplatan (kako je bilo opisano u dokumentu). WhatsApp će koštati 0,01 evro za poruku".

Proteklih godina bili smo svedoci da su slične poruke, da su besplatni servisi odlučili da naplaćuju svoj sadržaj, stizale i za Facebook, Gmail... Takođe, u maju ove godine su Viber i WhatsApp bili na kratko nedostupni korisnicima iz Srbije, međutim danas su dostupni na Play storu i obaveštenje je kao i za druge države da je prva godina upoterbe besplatna.

Dakle, nema govora o tome da će svim korisnicima koji ne pošalju gore navedene cirkularne poruke biti naplaćivan ovaj servis.

Šta da radite sa ovim porukama? Ignorišite ih. Neko dokon je želeo da se našali.
(Mondo)

Нема коментара:

Постави коментар