MENI

Kako da podmladite vaše grudi?

Naučnici su ove nedelje objavili otkriće da tkivo grudi stari oko tri godine brže od ostatka tela. Mada ne možete učiniti mnogo toga da usporite taj proces, možete poboljšati izgled vaših grudi i sprečiti pojavu bora, sunčanih pega i opuštene kože dekoltea.

Predstavljamo vam nekoliko načina za to:

Redovno mažite losione

Iako kozmetički saloni već nude posebne tretmane za kožu dekoltea, cene su obično preterane, ako imamo u vidu šta se njima postiže.
S druge strane, žene neretko zanemaruju ovaj deo tela, iako je izložen sunčevom zračenju.
Pušenje takođe uzima danak izgledu dekoltea, a neki stručnjaci tvrde da mogu utvrditi da li žena puši samo na osnovu bora na grudima.
Kozmetolozi preporučuju da koristite iste kreme koje koristite za lice, kako biste podmladili kožu ispod vrata.
Ako je šteta već velika, povećajte unos vitamina C i vitamina B3, a bilo bi dobro da uzmete kreme sa ovim vitaminima. Uz to, obavezno redovno nanosite kreme sa zaštitnim faktorom.

Spavajte na leđima

Ako spavate na boku, možete uskoro primetiti vertikalne linije na dekolteu, naročito ako imate velike grudi.

Prema mišljenju stručnjaka, najbolje bi bilo da spavate na leđima. Takođe, trebalo bi da nabavite posebne grudnjake za spavanje, koji će sprečiti “gužvanje” kože na grudima.

Ne skačite

Grudi možete zamisliti kao dva tega koja su za telo vezana samo kožom. Gravitacija može biti nemilosrdna prema vašem dekolteu, a istraživanje Univerziteta u Portsmutu pokazuje da čak i kad šetate, grudi mogu da se kreću do 33 odsto više nego dok stojite.

Nošenje prilagođenog grudnjaka je od ključne važnosti, jer hodanje, a naročito trčanje kožu može učiniti opuštenom i izazvati pojavu strija.

Nehirurška rešenja

Kao da sve to nije dovoljno, trudnoća i dojenje grudi čine još opuštenijim, jer visok nivo estrogena pred porođaj izaziva istezanje ligamenata.

Iako se oni kasnije vraćaju, nikada ne zauzimaju početnu poziciju i tome nema leka, izuzev hirurškog skalpela.

Ipak, postoje i efikasni laserski i tretmani podmlađivanja, slični onima koji se koriste za lice.

Ako ne možete da se pomirite sa izgledom vaših grudi, posavetujte se sa vašim lekarom o tome koja opcija vam je najbolja.
(B92)

Нема коментара:

Постави коментар