MENI

Nova TV ipak dobija frekveniciju u Srbiji?

Savet RRA je objavio javni poziv za dodelu još jedne nacionalne televizijske frekvencije. Kako se očekuje, dozvolu će dobiti “Nova TV“ iza koje stoji Dejan Jocić, bivši direktor „Prve“, saznaje „Blic“.

Na taj način građani Srbije će preko “Nove TV“ dobiti 150 novih epizoda dogodovština sa dvora turskog vladara Sujemana Veličanstvenog.

Prema našim saznanjima, ovakvom raspletu, dostojnom najvećih sapunica, prethodnilo je nekoliko sastanaka u Vladi Srbije na kojima se razgovoralo o potrebi da Srbija dobije još jednu nacionalnu televiziju.

Dejan Jocić mirno je saslušao naše pitanje da li će se javiti na novi konkurs RRA i da je već unapred dogovoreno da će “Nova TV“ dobiti frekvenciju.
- Nemam nikakav komentar na vaša saznanja - kratko je rekao Jocić.

Zamenik predsednika RRA Goran Karađžić potvrdio nam je da će konkurs za novu frekvenciju danas biti raspisan. On kaže da su se posle odluke Ministarstva za telekomunikacije o raspodeli frekvencija, koja je doneta u sredu, “ispunjeni svi tehnički uslovi za raspisivanje novog konkursa”.

“Tehnički uslovi” zapravo znače da će „Nova TV“ biti emitovana na ostatku dela frekvencije „Avale“ koji neće biti korišćen za digitalizaciju. Tako će biti ispunjen zahtev EU da postoji poseban kanal za digitalizaciju, ali je u etru napravljeno i mesto za još jednu televiziju.

Na naše pitanje da li će novu frekvenciju dobiti “Nova TV“, koja nije prošla na prošlom konkursu, Karadžić odgovora da “Savet RRA nikom ništa nije obećao”.

- RRA može da donese odluku da dodeli ili ne dodeli nekom frekvenciju. Dok mi razgovaramo konkurs još nije raspisan, ne znamo ko će se prijativi, tako da ne možemo da govorimo o tome ko će pobediti na konkursu - kaže Karadžić.

Uticajan nemački kapital

Iza projekta “Nove TV“ koju će voditi Jocić stoji jak i uticajan nemački kapital, a planirano je da u ovu televiziju bude uloženo oko 25 miliona evra. “Nova TV“ već je zakupila prostor na Pančevačkom putu, odakle će emitovati program ako ovog puta dobije frekvenciju, jer su se prošlog puta mnogi udružili protiv njih. Osim “Sulejmana”, svakog dana biće emitovano više od 80 novih epizoda serije “Budva na pjenu od mora”.
(Blic.rs)

Нема коментара:

Постави коментар