MENI

Ovako će izgledati sahrana Jovanke Broz!

U 9.30 časova kovčeg sa posmrtnim ostacima Jovanke Broz krenuće sa Centralnog groblja da bi u 10 časova bio postavljen ispred "Kuće cveća". Sahrana će se obaviti u podne, nakon čega će građani u mimohodu obilaziti grob.

Sahrana titove udovice Jovanke Broz (89) koja je posle duge bolesti u nedelju preminula u beogradskom Urgentnom centru biće obavljena u subotu 26. oktobra u 12 časova u “Kući cveća” u Beogradu.

U 9.30 časova kovčeg sa posmrtnim ostacima Jovanke Broz krenuće sa Centralnog groblja da bi u 10 časova bio postavljen ispred “Kuće cveća”. Od 10.15 do 10.45 planiran je ulazak novinara. U međuvremenu u 10.30 Garda Vojske Srbije postaviće počasnu stražu.

Za sve građane koji dođu da isprate Brozovu udovicu u 11 časova biće otvorene glavne kapije u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića. U isto vreme otvoriće se kapije glavnog ulaza u Muzej “25 maj” kroz koji će ka “kući cveća” prolaziti članovi Vlade Srbije, predstavnici diplomatskog kora i predstavnici stranih delegacija.

U podne će se prisutnima obratiti premijer Srbije Ivica Dačić, posle koga će govore održati i predsednik Republičkog odbora SUBNOR-a Miodrag Zečević, i predstavnik porodice Goran Aleksić.

Nakon njihovog obraćanja u “Kuću cveća” biće unet kovčeg sa posmrtnim ostacima Jovanke Broz, nakon čega će se održati sam čin sahrane. Oko 12.30 planirano je postavljanje počasne straže Šeste ličke divizije. Od 12.30 građani će u mimohodu obilaziti grob.

U periodu od 9 do 14 časova biće pojačane trolejbuske linije 40 i 41 koje idu ka Muzeju “25 maj”.
(Telegraf.rs)

Нема коментара:

Постави коментар