MENI

Porodica Jovanke Broz skrhana tugom

- Ne mogu ništa, ne mogu, ne mogu da pričam. Molim Vas ne zovite me - jedva je kroz plač izgovorila Nada Budisavljević, mlađa sestra Jovanke Broz. Ona, i njihova treća sestra Zora, pored dva sestrića bile su jedine osobe koje su Titovu udovicu mogle nesmetano da posećuju u Urgentnom centru.

Nada je svakodnevno obilazila Jovanku i brinula se o njoj. Vrlo su bile bliske, a Nada je bila prisutna u Užičkoj 15 onoga dana kad su Jovanku, nakon Titove smrti, izbacivali iz kuće.

Jovanka je jako bila vezana za svoje sestre, i govorila je da su se svi u porodici Budisavljević uvek međusobno pomagali.

Sa rodbinom i potomcima sa Titove strane uglavnom nije imala kontakte. Neki od njih žive u Beogradu, neki u Hrvatskoj poput Titovog sina Miše, a neki su u Bosni i Hercegovini.

Titov unuk Joška Broz (sin Titovog sina Žarka) kaže za “Blic” da Jovanku nije skorije obišao jer u poslednje vreme njeno zdravstveno stanje nije ni bilo za posete.

U bolnici je, kaže, obilazila njena najuža rodbina i sestre.

On je za “Blic” kazao da čeka današnji ishod sastanka gde će se raspravljati oko toga gde će Jovanka biti sahranjena, a da će, prema njegovim informacijama, to biti Kuća cveća.

- Bez obzira na sve ona je bila i do kraja ostala Titova zakonita žena i treba da bude pored njega - rekao je Joška Broz.

Kako je kazao, tek će se videti šta će biti sa ostavinskom raspravom, i ističe da sumnja u ishod.
(Blic)

Нема коментара:

Постави коментар