MENI

Sat koji odbrojava preostale dane vašeg života

Vreme prolazi. Život ide napred. Sve ovo je ponekada previše. Ali, šta bi bilo kada bismo imali sat koji bi nam govorio koliko nam je sekundi, minuta, dana i godina ostalo?

Tikker je digitalni sat koji pomaže korisnicima da utvrde koliko im je još vremena ostalo. Svi koji kupe sat popunjavaju upitnik u vezi sa njihovom zdravstvenom istorijom, oduzimaju svoje godine od rezultata upitnika i odbrojavanje počinje.

Svaki Tikker sat dolazi sa sopstvenim upitnikom pod nazivom „Krajnje je vreme“, i koji nosioce upućuje u pravilno izračunavanje njihovog životnog veka.

Iako se računanje poslednjeg datuma pomalo čini morbidnim, Tikker tvrdi da je namena sata da ljudima pomogne da prestanu da gube vreme u njihovim životima.

„Mislim da možemo da imamo bolji život i pravimo bolje izbore ako smo svesni toga da se krajnji dan polako približava. To nam daje perspektivu. Male stvari iznenada više nisu toliko važne. Zato ja Tikker vidim kao sat sreće“, izjavio je Fredrik Kolting, kreator sata.

Nakon skoro dve godine razvoja, Tikker se nada da će uspeti da skupi potrebna sredstva za njegovu masovnu proizvodnju putem sajta Kickstarter.

Kampanja je do sada sakupila 3.000 dolara i biće otvorena sve do 1. novembra. Svi koji daju 39 dolara, ili više, svoj sat dobiće do aprila 2013.

Нема коментара:

Постави коментар