MENI

Tinejdžerka se ubila jer su joj roditelji zabranili Fejsbuk

Indijka Aisvarja Dahival (17) izvršila je samoubistvo nakon što su joj roditelji zabranili da koristi društvenu mrežu Fejsbuk. U oproštajnom pismu porodici učenica druge godine koledža iz Parbanija je napisala da ne može da živi bez ovog sajta.

Nesrećna devojka u sredu je tražila dozvolu od roditelja da se uloguje na Fejsbuk, što su oni odbili. Izbila je rasprava, i tom prilikom su joj roditelji rekli da bi više vremena trebalo da posveti učenju i kritikovali je zbog dugorajnih telefonskih razgovora s drugaricama.

Tinejdžerka je u oproštajnoj poruci, između ostalog, napisala da ne može da živi u kući u kojoj je sputavaju i da ne može da živi bez Fesjbuka.

Njen otac Sunil je izjavio za “Vol strit džornal” da je porodica “veoma šokirana” i da “nikada ne bi pomislili da će se ona odlučiti na tako drastičan korak”.

Kako prenosi list, nedavno istraživanje pokazuje da skoro 92 odsto gimnazijalaca u Indiji radije koriste Fejsbuk nego što telefonira, a prošle godine čak 16.112 osoba u ovoj zemlji izvršilo je samoubistvo.

Нема коментара:

Постави коментар