MENI

Najbolja zaštita za Android uređaje

Foto: play.google.com
Istraživanja pokazuju da je čak 98 odsto mobilnog malvera namenjeno telefonima i tabletima sa Android operativnim sistemom. Zbog toga nije loše imati neki antivirus koji će vas štititi od raznih neželjenih napada. Izdvojili smo nekoliko aplikacija koje se besplatno mogu naći „Gugl pleju“.

AVG
Besplatna verzija za Android uređaje donosi osnovne funkcije koje uključuju detektovanje, blokiranje i brisanje virusa i drugog neželjenog sadržaja. Poseduje i vidžet za početni ekran radi lakšeg pristupanja i podešavanja.

Trend Micro
Besplatna verzija ovog programa donosi skeniranje celokupnog sadržaja na telefonu, 50 MB prostora na klaudu, kao i posebno skeniranje Fejsbuk aplikacije. Može da detektuje 99,9 % aktuelnih virusa.

Bitdefender
Antivirus koji se može naći i na računarima. Ovaj softver koristi klaud servise za skeniranje virusa kako bi dodatno ubrzao ceo proces, kao i značajno smanjio potrošnju baterije. Automatski je podešen da skenira sve aplikacije koje korisnik instalira, ali i podatke koje dobija preko istih.

Norton
Mobilna verzija jednog od najpoznatijih antivirusa, pored toga što skenira sve aplikacije, prati promene i na SD kartici, kao i onaj softver koji loše utiče na slabije performanse uređaja. Poseduje opciju i da obriše sve podatke s telefona u slučaju krađe ili gubitka mobilnog.

Kasperski
Pored svih mogućih zaštita podataka i skeniranja, ova aplikacija nudi GPS lociranja telefona u slučaju krađe. Tu je opcija uključivanja slanja SMS-a na određeni broj u slučaju da neko ubaci svoju SIM karticu u telefon.
(dnevno.rs)

Нема коментара:

Постави коментар