MENI

Dugoročna prognoza vremena do 15. maja 2014: Promenljivo

Kakvo nas, prema prognozi meteorologa, vreme očekuje u periodu do sredine maja 2014. godine? Do 20 aprila hladnije s češćom pojavom kiše ili pljuskova, zatim do 27. aprila malo toplije i promenljivo, s kišom mestimično ili pljuskovima. Pocetkom maja nestabilno, zatim od 5. do sredine meseca toplije i uglavnom suvo vreme...

Ilustracija: Politika / RHMZ











Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, do 20 aprila očekuje se hladnije vreme s češćom pojavom kiše ili pljuskova, s jutarnjim temperaturama od 4 do 10 stepeni i najvišim dnevnim od 9 do 18 stepeni.

Nakon toga, od 21. do 27. aprila biće malo toplije i promenljivo, s kišom mestimično ili pljuskovima praćenim grmljavinom i najvišim dnevnim temperaturama od 20 do 24 stepena.

Vreme do 5. maja biće nestabilno, s jutarnjim temperaturama od 9 do 11 stepeni i najvišim dnevnim od 19 do 23 stepena.

Zatim se, do sredine maja, predviđa uspostavljanje toplog i uglavnom suvog vremena s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 27 stepeni. Kiša ili pljuskovi očekuju se oko 7, 10. i 11. maja.

> Pogledajte (preuzimite) kompletan Operativni bilten Republickog hidrometeoroloskog zavoda Srbije sa detaljnom prognozom vremena do 11. maja 2014. u PDF formatu.


Vreme za Vaskrsnje praznike


U petak umereno do potpuno oblačno i toplije sa kišom, na višim planinama sa snegom. Temperatura u porastu. Za vikend i početkom sledeće sedmice OSETNO TOPLIJE, ali promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Нема коментара:

Постави коментар