MENI

Ko je "kraljica" Fejsbuka?

Ona je prva i neprikosnovena po broju fanova na popularnoj društvenoj mreži! Ona je... Šakira. Najpopularnija javna ličnost na Facebooku, sa više od 100 miliona pratilaca, objavljeno je na sajtu magazina Variety. 
 


Pevačica je na vrh liste popularnih ličnosti ovih dana stigla zahvaljujući hitu "La la la", koji je bio jedna od zvaničnih pesama nedavnog Svetskog prvenstva u fudbalu u Brazilu. Šakira je 18. jula u znak zahvalnosti svojim ljubiteljima na najvećoj društvenoj mreži, objavila video-kolaž svojih ključnih trenutaka od 2008. godine, kada je otvorila nalog na Facebooku.

Za samo jedan sat taj video je "lajkovalo" 162.000 ljudi, dok je spot "La la la" na Youtubeu gledan 236 miliona puta.

"Društvene mreže, posebno Facebook pomogli su meni i drugim umetnicima da premostimo prostor između bine i publike" napisala je Šakira. Twitter koristi mnogo manje ljudi nego Facebook, ali Šakiru i na toj mreži za razmenu kratkih poruka prati 26,1 milion ljudi.

Fotografije koje Šakira postavlja na Facebooku svakodnevno "lajkuju" milioni ljudi. Najpopularnija je ona na kojoj pozira na Marakani uoči finala Svetskog prvenstva u fudbalu. Za četiri dana tu fotografiju videlo je 3,5 miliona ljudi.

Нема коментара:

Постави коментар