MENI

Šou Ivice Dačića na ministarskoj ekskurziji (VIDEO)

Foto: Twitter
Članovi kabineta premijera Aleksandra Vučića su se na putu do Niša dobro zabavljali, a za povratak je nabavljena gitara koja je štimung dovela do usijanja.





Po želji Bratislava Gašića, koji je uz Ivicu Dačića i bio najveseliji, muzički program počeo je pesmom “Odakle si, sele...”, a nastavljeno je neizbežnom “Miljackom”, “Ajde, Jano”, “Ovo je moja kuća”, “Ruže su uvele”, po želji Nebojše Stefanovića... pa tako do Beograda.

Tokom putovanja prema Nišu ministri su posluženi sendvičima, a u povratku - belom vešalicom u kifli i kanapeima.

Među ministrima koji su iz luksuznih automobila ušli u dvospratni autobus na početku puta vladala je hladna atmosfera, ali ubrzo su se opustili i počeli da se šetaju, menjaju mesto, ćaskaju međusobno ili s novinarima koji su bili s njima u autobusu.

Premijer Vučić se dobro pripremio za put - poneo je šah, pa je tokom putovanja s ministrom Aleksandrom Vulinom ukrstio figure. Ministar policije Nebojša Stefanović prvo je onako sa strane kibicovao, a onda i odigrao jednu partiju s premijerom i - izgubio.

Ministarka Mihajlović kaže da je putovanje autobusom i poruka direktorima koji ne izlaze iz kola.

Najveseliji među ministrima bili su Ivica Dačić i Bratislav Gašić. Gašić se popeo na sprat i kao pravi kondukter tražio karte na pregled i zahtevao od putnika da spreme sitan novac. Kroz šalu je dobacio da bi bilo dobro da za povratak nabave neku gitaru, pa da ministar privrede Dušan Vujović zasvira, pošto gitaru svira skoro pola veka, Ivica Dačić zapeva, a pridruži im se i Ivan Tasovac pridruži, ako bi mu našli “neki klavirčić”.

Gašić je ostao da sedi na gornjem spratu autobusa, gde mu se pridružio Aleksandar Antić. Nekoliko minuta posle toga na sprat je stigao i Ivica Dačić koji je upitao “da li da ide levo ili desno”, na šta su mu svi uglas odgovorili “uvek levo”. Dačić je u šali pričao kako je pre 30 godina autobusom iz Žitorađe došao u Beograd, a sada se vraća u Niš.

O veseloj atmosferi svedoče i postovi sa fotografijama koje su Nebojša Stefanović i Aleksandar Antić postavili na Tviteru. Antić je napisao: “Ko je fotkao nije za javnost... ali Tasovac je sa obe ruke pokušao da se ubaci u kadar...”. Srđan Verbić se požalio: “Što sam dremao, dremao sam. Nema više. Slećemo u Niš”, a Stefanović je postavio selfi s Nikolom Selakovićem i Tasovcem u pozadini.

Na sprat se popeo i Tasovac koji se našalio s Dačićem tražeći od njega da se pomeri dok on prođe, pa onda može nesmetano da nastavi da pozira. Dačić mu je spremno odgovorio da povede računa da ne udari glavom u plafon autobusa da ne bi pokvario frizuru.

Ministarka Zorana Mihajlović je bila zadubljena u papire, ali je i ona povremeno stizala da proćaska s kolegama i novinarima. Velimir Ilić je deo putovanja proveo listajući monografiju povodom Prvog svetskog rata.

Po dolasku u Niš, pedesetak građana je ispred zgrade Banovine aplauzima dočekalo Vučića i članove njegovog kabineta. Premijer se s njima, nakon sednice Vlade, zadržao desetak minuta.

Ministri su u Niš putovali autobusom “Laste” čije je kompletno rukovodstvo pre sedam dana smeneno Vučić, posle pisanja “Blica” o bahatom trošenju jednog do direktora - Nemanje Tomovića.

Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар