MENI

Svaki treći imao ljubavnu vezu na poslu!

freedigitalphotos / Dundee Photographics
Izreka kaže da ne treba mešati posao i zadovoljstvo. Ali, ne lezi vraže... Ljubavne avanture na poslu Hrvatima su dobro poznate, pokazuje istraživanje portala Moj posao, prema kojem je više od trećine ispitanika imalo kratku avanturu ili ljubavnu vezu s kolegom ili koleginicom.

Ljubavi na poslu nije odoleo 21 procenat ispitanika, među kojima su četiri odsto onih koji su vezu na poslu "krunisali" brakom, a kod dva procenta ta veza traje i dalje.

Kratku avanturu na poslu je doživelo 13 odsto ispitanika u anketi o upuštanju u ljubavne avanture ili veze na radnom mestu, sprovedenoj na 1.100 ispitanika, pri čemu neki od njih to iskustvo opisuju kao "kratko, ali slatko", dok su pojedini zažalili.

Bezazleni flert na poslu priuštilo je deset odsto ispitanika, od kojih neki tvrde da nije bilo moguće odoleti jer su, kažu, u firmi "svi mladi i zgodni", a drugi zaključuju da "ne bi bilo dobro ići dalje od toga".

Ipak, više od polovine ispitanika, preciznije 56 odsto, tvrdi da se na poslu nisu upuštali ni u kakve ljubavne odnose, prenosi agencija Hina.

Neki od njih navode kako paze da na radnom mestu ne izlaze iz poslovnih okvira, a drugi ističu da su, prema pravilima njihove firme, takvi odnosi "zabranjeni".

"To nije primereno ponašanje. Može škoditi ličnim interesima na poslu i zakomplikovati međuljudske odnose. Distanca na poslu je ugodna stvar", tvrdi jedan od ispitanika u anketi portala Moj posao.

Нема коментара:

Постави коментар