MENI

Najzad otkriveno zašto žene varaju

Foto: freedigitalphotos marin
Da je sve idealno, veze bi trajale zauvek i niko od partnera ni ni ni pomišljao na "švrljanje" sa strane. Ali, život je uvek dovoljno bogat opcijama... koje uključuju i neverstvo, u vezama i braku. Generalizovati stvari ni ovde nije baš poželjno, ali stručnjaci misle da su ipak saznali neke bitne stvari...



"Rezultati istraživanja ne ukazuju na bračnu neravnotežu, nego seksualnu monotoniju koja je jednostavno društvena činjenica u dugotrajnim monogamnim vezama", objasnio je profesor Erik Anderson sa Univerziteta Vinčester, koji je proučavao hiljadu žena starih između 35 i 45 godina na jednom od vodećih internet portala za upoznavanje odraslih.

Pošto je pročitao sve njihove prepiske s potencijalnim ljubavnicima, Anderson je otkrio da je 67 odsto udatih žena tražilo više romantične strasti, odnosno seks. Takođe, nijedna nije želela da napusti supruga i većina ih je opisiovala veoma pozitivno.

"Što duže veza traje, to će više opadati kvalitet i učestalost seksualnih odnosa para, što je posledica činjenice da se naviknemo na isto telo koje dosadi. Naravno, treba istaći da ovaj uzorak nije reprezentativan s obzirom na to da su u istraživanju učestvovale samo žene koje partnere traže onlajn, ali svejedno, reč je o zanimljivom šablonu", kaže Bil Doerti sa Univerziteta Minesota.

On je, takođe, objasnio da te žene žele strast, a ne razvod, da su tražile odvojen seksualni život da bi se osećale željenim i privlačnim.

Doerti je ukazao i na to da seks nije jedino merilo strasti, navodeći da je istraživanje iz 2011. godine pokazalo da povećavanje znakova nežnosti kao što su poljupci, maženje i dodirivanje, može da podstakne veće seksualno zadovoljstvo u braku.

Autor: mondo.rs

Нема коментара:

Постави коментар