MENI

Oslobodite se neprijatnog mirisa stopala zauvek

Foto: photostock/freedogital.net
Stopala imaju više znojnih žlezdi od bilo kog drugog dela tela. Zajedno, ona mogu proizvesti više od pola pinte znoja dnevno. To je savršeno mesto za razmnožavanje bakterija koje opstaju u toplim i vlažnim uslovima. Čiste noge su prva odbrana od neprijatnih mirisa. Ako i posle dobrog pranja sa antibakterijskim sapunom i vodom i dalje osećate neugodne mirise pripremite ove vrlo jednostavne kupke.


Kupka od jabukovog sirćeta

Pomešajte pola šoljice jabukovog sirćeta sa dve litre tople vode, pa u ovoj kupki "odmarajte" stopala barem jednom dnevno u trajanju od petnaestak minuta.

Kupka od žalfije i ruzmarina

Želite li da napravite kupku koja će neprijatne mirise da zameni poželjnim aromama leta u provrelu vodu (barem dve litre) dodajte kašiku sušenog ruzmarina i kašičicu-dve sušene žalfije kao da pripremate čaj. Uronite stopala u lavor kad se sastojci prožmu, a voda odgovarajuće ohladi. Uživajte u ovoj kupki minimalno 15 minuta dnevno.

Kupka od limunovog soka i sode bikarbone

Prijatan miris stopala doneće vam i kupka od agruma. Pomešajte dve litre tople vode sa 50 grama sode bikarbone i sok od jednog isceđenog limuna, pa "kisite" noge u ovoj kupki svakoga dana po 15 minuta.

DODATNI SAVET


Zdrava stopala bez gljivica, koje se često javljaju kao posledica preternog znojenja, imaćete samo ako uspete da izbegnete dodatnu vlagu na nogama.

Pre oblačenja letnjih sandalica nanesite dečiji puder na stopala. Dobar "sagovornik" protiv vlage je i kukuruzni skrob (gustin), piše Zadovoljna.hr.

Нема коментара:

Постави коментар