MENI

Ovo niste znali o erekciji!

Foto: Ambro/freedigitalphotos.net
Muškarci erekciju postižu u roku od dve sekunde do dva sata. Prosečan muškarac ima oko 11 erekcija na dan. Muški plod je sposoban za erekciju u poslednjem tromesečju pre rođenja... Možda mislite da znate dosta o muškoj seksualnosti, ali, nije na odmet da saznate još neke činjenice.

TRI VRSTE EREKCIJE

...i tri vrste pozdrava za svaku od njih. Refleksogenične erekcije nastaju usled aktuelnog kontakta, psihogenične na osnovu audio-vizuelne stimulacije ili mašte, i noćne.  Dve poslednje vrste nisu uvek svesne, i mogu se desiti u nezgodno vreme.


PUŠENJE I ALKOHOL LOŠE UTIČU

Loš uticaj na mušku erekciju imaju pušenje i alkohol.


ORALNI SEKS UTIČE NA VELIČINU

Vršena su istraživanja koja su pokazala da usled oralnog zadovoljavanja penis postaje veći, nego kad muškarac sam sebe stimuliše ili kad ima seksualne fantazije.


VAŽNA JE I PRIVATNOST

Zavisi od muškarca, ali privatnost može da utiče na njegovu erekciju. Ako živi sa cimerima, ili roditeljima, ili sa malom decom, može imati problema sa dostizanjem erekcije.


MASTURBACIJA

Kada muškarac ne masturbira nekoliko dana, imaće veći dotok krvi u polni organ prilikom sledeće stimulacije, što znači da će erekcija biti jača.


VELIČINA JE BITNA

Pod tim se misli na veličinu tela. Muškarci koji su gojazni imaju mnogo manji nivo testosterona, što znači da će imati slabiju erekciju. Zbog toga je važno da vode računa o kilogramima i veličini struka.


KONDOM

Istraživanje koje je uradio “Žurnal seksualne medicine” pokazalo je da neki muškarci stvarno imaju problema da postignu erekciju kad stave kondom.


ZA BOLJU I DUŽU EREKCIJU

Zdrava hrana je ključ dobre potencije, a najnovije je istraživanje pokazalo da dobre masnoće pozitivno utiču na erekciju, te da kod muškaraca jačaju seksualni nagon. Erektilna disfunkcija zahvata više od 5,6 miliona Britanaca, a 40 odsto njih iznad četrdesete redovno imaju problema s erekcijom. Najnovije je istraživanje pokazalo da muškarci koji unose u organizam više dobrih masnoća imaju jači seksualni nagon.

Masline i maslinovo ulje značajno mogu poboljšati odnos dobrih i loših masnoća u krvi te prevenirati otvrdnuće krvnih sudova i doprineti boljoj cirkulaciji. Osim što je ulje iz maslina dobro za erekciju te smanjuje rizik od srčanih bolesti, za bolju i dužu erekciju pomažu kikiriki i avokado.

Eto, ako već morate da pijete alkohol, neka to bude martini sa maslinom, prenosi menshealth.co.uk.


EREKCIJA MOGUĆA I POSLE SMRTI

Za tu erekciju nakon smrti često se koristi naziv ''Angel lust'' ili u prijevodu ''Žudnja anđela''. Do takve erekcije dolazi kada muškarac umre u vertikalnom položaju ili s licem okrenutim prema dolje, ako telo ostane u tom položaju.


ZAKRIVLJENOST JE NORMALNA

Ako je penis malo zakrivljen na jednu ili drugu stranu, to je sasvim normalno. Međutim, ukoliko je naglašena ili izaziva neprijatnost, možda se radi o Pejronijevoj bolesti, kada u tkivu penisa postoje čvorići koji otežavaju erekciju i čine je bolnom.


 Muškarci..


    Prosečan muškarac tijekom života ima oko 7000 ejakulacija, u kojima je čak 500 milijardi spermatozoida.
    Najmanji poznati penis u erekciji je mjerio samo 1 centimetar.
    Trojica od hiljadu muškaraca dovoljno su obdareni i gipki da mogu izvoditi felacio na samome sebi.
    Muškarac ima najduži i najdeblji penis među svim primatima.
    Istraživanja su pokazala da se muškarci seksualno uzbude gotovo svaki put dok sanjaju.
    Iz nepoznatog razloga muškarci s višim obrazovanjem imaju učestalije mokre snove.
    Muški plod je sposoban za erekciju u posljednjem tromjesečju prije rođenja.
    Sa sedamdeset godina još je uvijek potentno čak 73% muškaraca.
    Testisi se prilikom seksualnog uzbuđenja mogu povećati i za pedeset posto.
    Kod dešnjaka niže visi levi testis, a kod levaka desni.
    Prosečna dužina mlohavog penisa je osam, a u erekciji 14 centimetara.
    Muškarci erekciju postižu u roku od dve sekunde do dva sata.
    Prosečan muškarac ima oko 11 erekcija na dan.

Нема коментара:

Постави коментар