MENI

Treća godina u braku najsrećnija, peta najteža

Sudeći prema rezultatima israživanja javnog mnjenja koje je sprovela jedna od najvećih britanskih advokatskih kancelarija, koja se bavi brakorazvodnim parnicama, parovi su najsrećniji tokom treće godine braka.

mensatic / morguefile.com

Sve je lepo kad stupamo u brak. Zaljubljeni smo, sigurni da smo dobro birali. Ne sumnjamo da već dobro poznajemo partnera: da, to je osoba s kojom želimo provesti ostatak života! Možda su moguća još neka mala iznenađenja, neke sasvim beznačajne sitnice, ali sve u svemu – sigurni smo da je to ono što tražimo.

Ali, šta se sve zatim dogadja, svakako je tema za sebe...

Istraživači su anketirali 2.000 osoba i na osnovu njihovih odgovora ustanovili da prvu godinu većine brakova obeležava zadovoljstvo i ushićenje koje partneri osećaju mesecima posle svadbe.

Drugu godinu većina parova provodi u prilagođavanju životu udvoje i detaljnijem međusobnom upoznavanju.

Najsrećnija je treća godina jer su se oba partnera do tada već u potpunosti navikla na bračni život i počinju da razmišljaju o proširenju porodice. Ali, samo dve godine kasnije, oni gube entuzijazam.

Većina anketiranih parova priznaje da im je peta godina braka najteža, uglavnom zbog neispavanosti i umora kao posledica brige o deci.

Нема коментара:

Постави коментар