MENI

Dugoročna prognoza vremena za oktobar 2014: Manje kiše

Sudeći prema prognozi Republičkog meorološkog zavoda Srbije, do 17. oktobra se očekuje  malo toplije i uglavnom suvo vreme sa jutarnjim temperaturama od 10 do 14 stepeni  i najvišim dnevnim od 17 do 21 stepen. Od 18. do 24. oktobra biće prosečno toplo s češćom pojavom kiše, a do kraja meseca ponovo će se uspostaviti malo toplije i uglavnom suvo vreme.

Ilustracija: politika.rs




U Srbiji prvih dana oktobra promenljivo oblačno i toplije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u centralnim, južnim i zapadnim predelima, dok će na severu biti uglavnom suvo. Početkom naredne sedmice biće i sunčanih intervala. Maksimalna temperatura u nedelju (5. oktobar) od 20 do 26°C, a od ponedeljka (6. oktobar) toplije, maksimalna temperatura do 28°C.

Do 17. oktobra se očekuje  malo toplije i uglavnom suvo vreme sa jutarnjim temperaturama od 10 do 14 stepeni  i najvišim dnevnim od 17 do 21 stepen. Oko 2, 3, 14. i 15. oktobra povremeno će padati slaba kiša, a košava će duvati od 6. do 11. oktobra.

Od 18. do 24. oktobra biće prosečno toplo s češćom pojavom kiše, pri čemu će dnevna temperatura biti u postepenom padu, sa najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 17 stepeni.

Do kraja oktobra ponovo će se uspostaviti malo toplije i uglavnom suvo vreme s najvišim dnevnim temperaturama od 15 do 19 stepeni.

Pogledajte OVDE i Operativni bilten republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije sa prognozom do 26. oktobra i sezonskom prognozom za oktobar - novembar - decembar 2014. 

Нема коментара:

Постави коментар