MENI

Kraj za B92, nova televizija OTV?!

Kako objavljuje beogradski dnevnik "Blic", od Nove godine na mesto televizije B92  dolazi OTV, kako će se zvati naslednica “Devedestdvojke”. Promenom imena okončaće se i promena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započeta nakon što je ova televizija iz ruku akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika. 

Jedan od poslednjih koraka u tom smeru je i praktično skidanje emisije “Utisak nedelje” s programa, piše "Blic", dodajući da u samoj kući nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju njegove informacije.

- Ukoliko bude doneta odluka o promeni naziva televizije, mediji i šira javnost biće blagovremeno obavešteni - kratko je prokomentarisao v. d. direktora B92 Vladan Anđelković. Ni glavni i odgovorni urednik Informativnog programa i jedan od osnivača B92 Veran Matić nije bio pričljiviji: - Promena imena B92 dosad nije ozbiljno razmatrana. Ako bude takvih odluka, svakako će javnost biti na vreme obaveštena - kratko je napisao Matić u odgovorima na naša pitanja.

Time će, praktično, biti ispunjena želja potpisnika peticije za promenu imena medijske kuće B92, koju je pokrenuo jedan od njenih osnivača Dušan Mašić. On je svoju inicijativu objasnio željom da se sačuva “uspomena na sve ono što su mnogi od nas uložili kako bi B92 postao jedan od vodećih informativnih brendova u Srbiji i regionu”.

B92, inače, već nekoliko meseci program emituje iz reportažnih kola parkiranih ispred zgrade na Bulevaru Zorana Đinđića, gde se nalazi redakcija, pošto je u toku seldiba ove kuće na novu lokaciju, u kompleks na autoputu u kojem se nalazi i TV „Prva“.

Istovremeno, kablovski kanal B92 info, kako saznajemo, nastaviće da se emituje pod tim imenom, a ime neće menjati ni Radio B92, čije će sedište ubuduće biti u poslovnom centra “Eurocentar”, u centru Beograda.

Goran Karadžić, predsednik Regulatornog tela za elektronske medije, kaže da ne postoji nikakva prepreka za promenu imena B92 jer je isto to već rađeno u slučaju “prekrštavanja” TV „Košave“ u TV „Hepi“ i „Foksa“ u „Prvu“.

- Potrebno je samo da nas obaveste o promeni imena i da nam dostave novo rešenje loga koje mi potom dostavljamo Ratelu - kaže Karadžić.

Izvor: Blic

Нема коментара:

Постави коментар